Solidarna pomoć penzionerima

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje u skladu s Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija sprovodi konkurs za raspodelu sredstava za finansiranje solidarne pomoći korisnicima penzija, dodelom paketa ca OSNOVNIM ŽIVOTNIM namirnicama i sredstvima za higijenu, bez obzira da li su članovi bilo koje penzionerske organizacije.

Pozivaju se korisnici penzija koji ispunjavaju sledeće uslove da se prijave kako bi stekli mogućnost da ostvare navedeno pravo:

1.Osnovni kriterijum je da visina penzije ne prelazi najniži iznos od 16.884,94 dinara.

2.Prednost na rang listi imaće samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija (penzija koja ne prelazi najniži iznos penzije). 3.Navršene godine života korisnika-prioritet imaju kori snici penzija stariji po godinama života.

Prijave se podnose kod Udruženja penzionera počev od 30. septembra 2022 godine do zaključno sa 15. oktobrom 2022 godine, ponedeljak.

Uz prijavu se podnosi na uvud lična karta, penzionerska kartica ili poslednji ček od penzije.

Preliminarna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli Udruženja 18. oktobra 2022 godine, sa pravom prigovora na rang listu koji se može podneti Komisiji udruženja penzionera zaključno sa 26. oktobrom 2022 godine.

Raspodela robnih paketa vršiće se u novembru 2022 godine u Udruženjima penzionera, a na osnovu objavljene konačne rang liste a u vreme koje će se tada označiti.

Filijala Valjevo

3 comments on “Solidarna pomoć penzionerima

  1. Miloš Marjanović

   pa kad je Sloba potrošio ceo fond na bezvezne izgubljene ratove devedesetih

   Reply
   1. Valjevac

    Gde ti živiš Sloba otišao sa Valasti pre četvrt veka, tebi On još u glavi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.