Olimpijska staza u subotu u Valjevu

Sportska manifestacija „DDOR Olimpijska staza- Valjevo 2022“ održaće se u subotu, 15. oktobra u Valjevu. Početak je u 12 časova na platou Centra za kulturu, a prijave učesnika su istog dana od 11.30 časova.

Manifestacija koja se ove godine održava u pet gradova Srbije osmišljena ja kao peščka trka  najavili su na konferenciji za novinare član Gradskog veća Vladimir Mišković i sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić .

„Ova sportska manifestacija je projkat Ministarstva sporta i omladine, koja se sprovodi u saradnji sa gradom Valjevo i Sportskim savezom Valjeva. Osmišljena je kao pešačka trka, koja podrazumeva rešavanje određenih zadataka na unapred postavljenim punktovima u gradu. Sama manifestacija promoviše olimpizam, olimpijske igre i sport. Mi smo prihvatili organizaciju, jer je to prilično drugačije od onoga što se organizovalo u našem gradu. Obavestili smo škole i sportske klubove, a na ovaj način obaveštavamo i građane svih generacija koji žele da učestvuju“, pozvao je Valjevce da dođu u subotu, Radomir Simić iz Sportskog saveza Valjeva.

On je rekao da takmičenje podrazumeva individualno, u paru, ili takmičenje u ekipama od po pet takmičara. Prijavljuje se na licu mesta, gde se dobijaju liste zadataka, a obezbeđene su i nagrade.

Mišković je pozvao sve sugrađane da se odazovu na ovu pešačku trku. Rekao je da će biti dozvoljena upotreba mobilnih telefona, kako bi se dobili odgovori na pitanja koja su neophodna kako bi se završila trka.

„Olimpijski savez Srbije želi da stimuliše ljude kako bi se informisali o olimpizmu, temamao o kojima se ne zna puno, a koje se pojavljuju u svakodnevnom životu. Puno je interesantnih tema, poput razlike između Olimpijskih igara i olimpijade, jer to nije isto. Stokholm 1912. godine su prve Olimpijske igre na kojima su bili naši takmičari. Na prvim modernim Olimpijskim igrama, pored grčkog kralja je učestvovao i naš kralj. Pre toga je posetio manastir Hilandar i otkupio njihove dugove, tako da je manastir Hilandar ponovo postao srpski. Olimpijske igre su uvek povezane sa politikom, pa će biti i pitanja iz te oblasti, poput Igara iz 1936. u Berlinu“, naveo je Mišković neke od tema ove manifestacije.

„Mi se kao grad Valjevo zaista trudimo se da odamo veliko priznanje Olimpijskom komitetu Srbije, koji je na ovim prostorima i počeo, zahvaljujući generalu Svetomiru Đukiću. Mi smo, kao Grad, promenili ime „Partizanu“ u Dom sporta „General Svetomir Đukić“, koji je značajna ličnost srpskog i svetskog sporta. On je bio osnivač Olimpijskog komiteta Srbije i doživotni predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpizam kao fenomen koji prate milijarde ljudi treba da dobije svoje zasluženo mesto, pa pozivam sve da učestvuju na ovoj manifestaciji u Valjevu“, zaključio je Vladimir Mišković.

Grad Valjevo

 

2 comments on “Olimpijska staza u subotu u Valjevu

  1. Pedja

    Miskovicu sta ti je sa Lazicem ide nova godina hocete ga menjati nece valjda on odlucivati o sudbini sportski klubova, koji kaze da e streljastvo gde on trener jedini pravi sport u gradu i njegov dzep se puni godinamaaaa.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.