Novi opozicioni blok u Valjevu : Čije su mesne zajednice? Još preciznije, čiji je ovo grad?

Pet opozicionih partija zajedno sa Lokalnim frontom izdalo je saopštenje za javnost povodom predstojećih izbora za Savete Mesnih zajednica. Saopštenje koje prenosimo u celosti potpisuju pored Lokalnog fronta VA Ggradski odbori: Dveri, Narodne stranke, Novog DSS-a i Novog lica Srbije:

„Predsednica skupštine Valjeva je raspisala izbore za savete mesnih zajednica u „Službenom glasniku“ i odredila da izborne radnje počinju da teku narednog dana od dana isticanja njene odluke na oglasnoj tabli mesne zajednice. Od tada je g-đa predsednica bar pedeset puta prošla pored rugobe u Knez-Miloševoj ulici gde iznad polupanih prozora i zabravljenih vrata nekako još stoji potpuno zarđala tabla na kojoj je pisalo „MZ Brđani“. Da li se g-đa predsednica, stanovnica ove mesne zajednice, zapitala da li su u Brđanima počele da teku izborne radnje?

Pre četiri godine (na zvaničnoj stranici grada!) objavljeni su rezultati izbora za savete mesnih zajednica održanih 21. oktobra: SNS-164 mandata, SPS-4 mandata. U Brđanima je taj rezultat bio 13 prema 0!

Šta je građanima Valjeva donela ova blistava pobeda naprednjaka nad koalicionim partnerom?

U Brđanima nema prostorije mesne zajednice. Nema ih više ni na uglu Karađorđeve i Hajduk-Veljkove. U Gradcu su vrata zaključana, jedan dopis je na njima, možda će ga neko i videti. Slično je u Tešnjaru, spisak nepristupačnih prostorija mesnih zajednica postaje sve duži.

To su rezultati „politike“ SNS u Valjevu, zar ne?

Da li je bar jedan od saveta izabranih pre četiri godine građane obavestio šta je radio sve ovo vreme. Da li su uopšte nešto radili? Ako i jesu, to se u Valjevu ne vidi. Bolje rečeno, vidi se i suviše dobro! I ovih dana su krenuli od vrata do vrata ubeđujući građane da glasaju za njihovu listu. Ne umeju da odgovore na pitanje  kome i zašto trebaju izbori u kojima nijedna druga lista nema prava na svoje kontrolore u biračkim odborima!

Čitav ovaj izborni „postupak“ škripi i smrdi. Izborna komisija nije u propisanom roku obelodanila obrasce na kojima kandidati treba da prikupe potpise podrške građana. Upozoreni na to, objavili su ih 4. oktobra. U „Službenom glasniku“ koji nosi datum 23. septembar! Da li su aktivisti SNS, kao prošle godine u nekim mesnim zajednicama, i sada jedini imali ove obrasce pre nego što su uopšte bili objavljeni? SNS, naravno, traži još jednu pobedu nad građanima koji u ovakvim igricama ne žele da učestvuju. Njihovi birački odbori u aprilu su pokazali svoje neznanje;  izbori su morali biti ponovljeni na skoro svakom desetom biračkom mestu!

Naše opozicione organizacije 3. aprila 2022. godine osvojile su poverenje značajnog broja svojih sugrađana. Mi, dole potpisani Valjevci, ćemo kao i pre izbora raditi ono što je naša dužnost – braniti interese naših komšija i sugrađana.

Pozivamo članove, simpatizere i sve građane Valjeva da nam u tome pomognu. Vratite mesne zajednice Valjevcima!

Azbučnim redom:

Dveri, Zoran Đurđević

Lokalni front Va, Ivan Manić

Narodna stranka, Miloš Milivojević

Novi DSS, Marko Nikolić

Novo lice Srbije, Miroslav Tomić

 

5 comments on “Novi opozicioni blok u Valjevu : Čije su mesne zajednice? Još preciznije, čiji je ovo grad?

 1. Brdjanac

  Po Brdjanima se radi! Nova skola, sad ce vrtic od stare, ulica je ove godine dosta uradjeno i rehabilitovano, Brace Nedic, Podgorska i jos mnoge su lepo sredjene, a o tome kako i zbog cega smo izgubili stare prostorije mesne zajednice pitajte vase osnivace za to.

  Reply
 2. Strasno

  Lokalni Front nije imao kontrolore prosle godine na izborima za Mesne Zajednice? imate li vi srama? Pa sta ce vam reci ljudi koji su na nekim MZ videli vase kontrolore, posto na sva mesta niste mogli da nadjete? Konje kriv ostalim ortacima iz vase ekipe sto nisu presli cenzus. Zakon je jasno definisan ili ste vi protiv zakona?

  Reply
 3. Predrag Savić

  Laka lova! Hiljadu evra u kešu za kopiju rešenja za kontrolora LF na izborima za savete MZ u junu prošle godine!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.