Dve medalje na Državnom prvenstvu za karatiste Karate kluba 014 Valjevo

U Čačku je održano  Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Prvenstvo je održano u organizaciji Karate federacije Srbije. Na državnom prvenstvu nastupilo je u oba dana oko 200 takmičara iz svih karate regiona.

Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa pet takmičara u prvom danu, kada je održano takmičenje u disciplini kata. Prvog dana prvenstva nastupili su Ana Živanović, Ivana Matić, Tamara Dražić, Matija Soldatović u katama, kategorija Kadeta i Lena Aćimović borbe u kategoriji Juniorki. Svi takmičari KK 014 dali su svoj trenutni maksimum, pružili veoma dobre partije, ostvarili nekoliko pobeda ali nisu uspeli da se domognu nekog od odličja. Drugog dana takmičenja u kategoriji borbi nastupili su Ana Živanović, Ivana Matić, Ksenija Kosić i Anđela Mitrović. Nakon veoma dobrih partija Ana Živanović je osvojila srebrnu medalju a Ksenija Kosić bronzu.

Sagledavajući rezultate, možemo konstatovati da smo zadovoljni postignutim rezultatima i odnosom naših takmičara našeg kluba, takođe ponovo se pokazala dominacija klubova koji imaju bolje uslove za treninge i u koje se više ulaže. Ipak moramo istaći da vice šampionska titula Ane Živanović i treće mesto Ksenije Kosić, u ozbiljnim karate kategorijama, daju vetar u leđa i ohrabruju ostale takmičare za još predani i ozbiljni rad. Predsednik kluba i trener Vladan Živanović sa trenerskim timom Marina Goloskoković, Predrag Branković i Milan Lepojević, nastaviće sa predanim radom, zalaganjem u cilju što bolje pripreme naših takmičara za buduće izazove koji nam predstoje. Nadamo se da će trud, rad i nikada bolji rezultati našeg kluba biti prepoznati i priznati prilikom dodele budžetskih sredstava i prilikom raspodele sportskih objekata za treniranje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.