Za 21 mioničku bebu po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto sedišta

21 mionička porodica dobila je po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto-sedišta za bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je istakao da je opština od januara do septembra obezbedila jednokratnu pomoć, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu.

–  Danas smo obradovali poklonima 21 porodicu. Ponosan sam na ovu tradiciju koju uspešno sprovodimo već pet godina. Lično, najviše se radujem ovakvim susretima, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novačane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. U našoj opštini je zabeleženo povećanje broja rođene dece što je odlično. Dobra vest je i da će firma „Auto – kabel“ zaposliti još 300 radnika. Sve to pokazuje da smo na pravom putu, a u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima kako bi građani imali još bolji životni standarad – rekao je Janković.

Janković je istakao da osnovci tokom leta imaju besplatan ulazak na bazena SC „Mionica“, kao i da opština za sve prvake, šest godina zaredom obezbeđuje besplatne udžbenike.

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima. Opština Mionica učestvuje u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

3 comments on “Za 21 mioničku bebu po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto sedišta

    1. marija

      A i ovi sto imaju vodu, voda je katastrofa za pice, tako da moram koristiti Nobel uredjaj za preciscavanje vode, da bih imala cistu vodu za pice, a sto se tice ovih poklon para, u pravu ste uzeli od naroda, nisu valjda dali svoje pare, taman posla.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.