U fokusu UFK Valis i stručno pedagoški rad

Za sledeću godinu UFK Valis planira niz investicija , ali i jednu novinu koja je vezana za stručno pedagoški rad.

Investicije u ovoj godini UFK Valis iznosile su oko 40 miliona dinara, a ulaganje u sportsku infrastrukturu biće nastavljeno i naredne godine.

„Ono što je ključno i što nam je prioritet , a u saradnji sa lokalnom samoupravom , jeste teren sa veštačkom travom. Našli smo mu mesto u SRC Petnica i upravo radimo na projektu tog terena . Rekonstrukcija tribina na stadionu Budućnosti . Za to nam je potrebna projektna procedura koju ćemo završiti ove godine kako bismo mogli sledeće da krenemo u realizaciju. Tu je i dopuna sadržaja u Petnici, jedno dečije igralište koje je predvidjeno u hladu postojećih platana“, najavljuje direktor Valisa Željko Ostojić.

Već ove godine u rad Ustanove bilo je uključeno više stručnih i školovanih lica. Upravo njihovo angažovanje doprineće tome da aktivnosti u domenu stručno pedagoškog rada budu nastavljene.

„Kad su u pitanju aktivnosti, stručno pedagoška služba je prošle godine samo krenula sa nekim projektima , a koje moramo nastaviti jer želimo da imamo Valisovu školu sporta, Valisovu školu gimnastike, Valisovu školu borilačkih sportova. Želimo da u saradnji sa Predškolskom ustanovom, razgovarali smo već sa diektorom, da aktiviramo decu PU i polako pokrenemo inicijativu da u praksi preuzimamo tu decu PU pa možda i niže školske razrede pod okrilje Ustanove u smislu njihovog zdravog razvoja kroz fizičke aktivnosti , a pod nadzorom stručnih lica, nastavnika  fizičkog vaspitanja“, pjašnjava Ostojić.

Nekada davno za slične namene korišćena je hala Patizan sada Dom sporta „General Setomir Djukić“. Uz saradnju sa ministarstvom za demografiju izvedeni su radovi na spoljašnjosti objekta , a kako kaže direktor Valisa radovi u unutrašnjosti uveliko traju:

„Na pola smo procesa, stari parket je skinut, radovi su uveliko u toku, ta prva faza radova će biti zavšena krajem oktobra. I taj prostor biće upravo iskorišćen u pravcu našeg pedagoškog rada. Dom sporta „Svetomir Djukić“ mora da bude baza sporta . Samim tim doći ćemo do toga da su sutra vrata otvorena i sportskim klubovima u smeru promocije svojih sportova , draftovanja te dece. Ali pre svega govorimo o stručnom radu sa decom“.

Za rad sa decom bivaju angovani nastavnici fizičke kulture kojih u samoj Ustanovi nema pa je ključno pitanje kadrova za realizaciju planiranih aktivnosti.

„Ustanova ne raspolaže dovoljnim brojem kadrova trenutno, ali preko ugovora angažujemo profesore i inicijativa je da pet profesora koji budu nosili sav teret aktivnosti rada imaju stalan posao u Ustanovi Valis. Za sada su to angažovanja preko ugovora, ali kada sve što planiramo zaista dobije svoj pravi obim očekujemo da će nadležni taj rad prepoznati“, zaključuje Ostojić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.