Živković: Grad i dalje nema dežurnu apoteku

„Ulazimo polako u jesenji period ,a u gradu nema dežurne apoteke , broj zaraženih kovidom raste i bićemo u sve većem problemu“, rekao je na konferenciji za novinare odborničke grupe SPS-JS dr Zoran Živković, odbornik u Skupštini grada.

Uz konstataciju da je konferencija za novinare i priča o apoteci pre svega javno podsećanje na realan problem koji grad ima i koji još uvek nije rešen , a u vezi sa dežurnom apotekom Živković je naveo da tradicija apotekarstva u ovom gradu datira još iz 1870  godine kada je otvorena prva apoteka.

„Uključujući sve probleme koje Apotekaarska ustanova imala sa dugom i činjenicom da postoji skupštinska odluka da grad nadokanadi dugove , očekivali smo da posle otplate  tri tranše dugovanja imamo dežurnu apoteku . Na žalost i pored činjenice da se broj obolelih od kovida svakog dana povećava da je do sada od poččetka godine u Valjevu obolelo blizu 11 000 ljudi plus apostrofiranje činjenice  da naši najmladji sugradjani obično imaju vitalne probleme u ranim jutarnjim satima , a mi nemamo dežurnu apoteku ovo je problem koji se mora rešiti. Evo približava se jesen i problem će biti sve veći, a dozvolili smo da roditelji naših najmladjih sugradjana moraju da idu u Šabac ili Lazarevac po lekove . U uslovima letnjeg perioda to je lako ostvarivo , ali u uslovima zime i kiše ni malo jednostavan problem za sve“, rekao je dr Živković.

On je istakao da pitanje dežurne apoteke nije pitanje ličnog animoziteta već samo apostrofitranje problema koji mora biti rešen.

„Očekivali smo da će pitanje koncesije posle izmirenja duga biti rešeno i da ćemo doći do toga da imamo apoteku u gradu. Sam direktor Ustanove je rekao da dugovi datiraju od 2012. godine i da su dugovanja dostizala 6 miliona dinara svakog meseca. Krajem decembra 2019 godine dug je bio blizu 80 miliona da bi tada bila formirana radna grupa čiji sam i sam bio član da bi kasnije taj dug prešao iznos od 100 miliona dinara. Očekivalo se da će republički organi refinansirati najveći deo duga , ali je to bila zabluda i dozvoljeno je da dug naraste na 107 miliona dinara koji su na kraju vratili gradjani Valjeva“, rekao je Živković i ponovio da je priča o dežunoj apoteci  javno podsećanje na problem koji je neophodno rešiti .

2 comments on “Živković: Grad i dalje nema dežurnu apoteku

  1. Jana

    Ako nema dezurne apoteke vi se posvetite alternativnoj medicini koristite cajeve, vitamine, minerale i proverene suplemente, prvenstveno medicinske gljive kao sto su nemacki cordiceps i reishi kapsule. Za dobro zdravlje i jaci imunoloski sistem.

    Reply
  2. Istina

    Gluposti. Prvo treba pohapsiti sve one koji su doprineli da se naprave toliki dugovi. Od njih oduzeti imovinu i nadoknaditi dugovanja.
    Kakav direktor postoji kada grad nema ni jednu apoteku da radi?
    Imate kod Doma Zdravlja pravi objekat apoteke, otvorite apoteku sa pametnim ljudima i eto vam apoteke za građane. Dozvolili ste da se na svakom ćošku otvaraju apoteke, prčvarnice, dok pravi objekti za apoteke stoje prazni…
    Bruka!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.