Zarade u Valjevu za 10 000 dinara niže nego na republičkom nivou

Prosečna zarada (bruto) obračunata za april 2022. godine iznosila je 100 727 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 73 012 dinara. U  KO prosečna zarada bez poreza I doprinosa iznosila je u istom mesecu  62 915 dinara.

U Valjevu je u aprilu mesecu , po zvaničnim podacima Zavoda za statistiku prosečna neto zarada iznosila  62 849 dinara. Standardno veće zarade imali su Lajkovčani gde je prosek bio  73 256 dinara. Mala razlika u zaradama zabeležena je u Ljigu I Ubu pri čemu su Ljižni ostvarili zaradu u visni od 62 256, a Ubljani 62 123 dinara. Na dnu tabele kada je Kolubarski okrug u pitanju su Mionica sa prosečnom zaradom od  55 370 dinara I Osečina sa  54 887 dinara.

U Narodnoj banci potvrđuju da su zarade u javnom sektoru u prva četiri meseca ove godine bile veće za 11 odsto nego u privatnom sektoru.

7 comments on “Zarade u Valjevu za 10 000 dinara niže nego na republičkom nivou

 1. Miki

  Ali rastu i sve su vece, sto je dobro i bitno da se narod zaposljava i da ce se zaposljavati. I ranije su bile nize, jer drmatori po bg imaju velike plate, a unutrasnjost kaska, ali stici cemo ih!

  Reply
  1. Istina

   Miki,
   Umrećeš na sendvičima…
   Ti ne znaš šta je život, šta je stan, šta je svet, šta je putovanje, gledanje, uživanje…
   Zato nam ovako i jeste. Birate za vlast dunđere, plagijatore, prevarante…
   Oko 80% zaposlenih je oko minimalca, što znači da isto toliko naroda je polupismeno i ne zarađuje ni za polovinu vrednosti potrošačke korpe.
   Ako misliš da treba da se vratimo na konje i volove, slažem se, bolje i ne zaslužujemo kao društvo u celini!
   Omladino bežite iz ovog smrada i jada…

   Reply
 2. Javi se dragane

  Mene zanima Draganovo misljenje… Cekam coveka da se oglasi u komentaru. Ipak je on ekonomski, ekoloski, privredni, socijalni i jos mnogo toga analiticar.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.