Večeri svih Valjevaca

      2 коментара на Večeri svih Valjevaca

Ovih dana javnosti je otkriven program ovogodišnjih, 35. Tešnjarskih večeri, manifestiacije koja će se u našem gradu održati od 4. do 10. avgusta pod sloganom „Večeri svih Valjevaca“. Tako je poznato da će tokom sedam dana trajanja valjevskog letnjeg festivala naše sugrađane na Platou ispred Centra za kulturu zabavljati Željko Samardžić koji će nastupiti prve večeri, Riblja čorba (6.8.), Neverne bebe(7.8.) i Nataša Bekvalac (9.8.), a najavljen je i koncert naše sugrađanke Tamare Jokić koja će drugog dana trajanja manifestacije nastupiti na Letnjoj sceni na keju Kolubare.

Čast da ove godine podigne zastavu Tešnjarskih večeri pripala je Bogdanu Angelovskom iz biciklističkog kluba „Sputnjik“ što će on učiniti tradicionalno na Trgu Živojina Mišića prve večeri manifestacije u 20.30 sati.

Pored tradicionalnih izložbi, književih večeri, predavanja, pozorišnih predstava za decu, maskenbala, trke beba, ove godine publika će uživati i u pozorišnom repertoaru za odrasle u Letnjoj bašti Doma vojske i raznim drugim sadržajima, sve ukupno skoro 60 različitih programa. Organizatori su odlučili da zadrže neke od programa koji su privukli veliko interesovanje Valjevaca,  poput Igara bez grnica u SRC „Petnica“, izbora najlepšeg dvorišta, balkona i izloga u organizaciji Turističke organizacije Valjevo i drugih, ali i da obnove neke, poput Večeri sa Valjevskom pivarom.

Svakodnevno, tokom trajanja manifestacije u staroj čaršiji biće održavane edukacije za šminkere, promocija srpskih vina, prodajna izložba zanatskih proizvoda i ručne radinosti, izložba i prodaja meda, Tešnjarski sajam knjiga, izrada i prodaja unikatnog nakita.

2 comments on “Večeri svih Valjevaca

  1. Жељко Живковић

    Чекамо Партибрејкерс од дочека 2009. год!!! Када оду у пензију, зваћемо их да свирају у Ваљеву. Битно да појединци и поједине наступају макар сваке три године. Несумњиво највећи догађај ван музичке сцене је гостовање доајена глумишта Петра Божовића!

    Reply
  2. Dragan

    Bravo za program koji se godinama nemenja i vec je postao tradicionalan. Svaka cast jer trebalo je osmisliti sve ovo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.