Unapređena komunalna delatnost, Mioničani kupili kamion za odvoženje smeća

Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je ključeve kamiona za odvoženje smeća Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod Mionica“. Kamion vredan skoro šest miliona dinara moći će da sakupi 22 kubika otpada čime će se poboljšati kvalitet usluge odvoženja smeća.

– Već smo postavili dodatne kontejnere, sada smo nabavili i novi kamion. Radimo sve kako bi naša opština bila uređenija i čistija. Unapredili smo i vozni park komunalnog preduzeća. Svaka oblast nam je podjednako važna, istovremeno radimo i vodovod i kanalizaciju – rekao je Janković i dodao da će u narednom periodu biti još ulaganja u unapređenje komunalne delatnosti.

Zahvaljujući podršci Ministarstva za zaštitu životne sredine, JKP „Vodovod Mionica“  postavilo je dodatnih 9 kontejnera i 14 kanti za odlaganje smeća.

U Mionici i Banji Vrujci u toku su radovi na izgradnji 20 kilometra kanalizacione mreže, a uskoro počinje i izgradnja dva prečistača otpdanih voda. Za realizaciju ovog projekta Vlada Republike Srbije izdvojila je 1,2 milijarde dinara, što predstavlja istorijsku investiciju za Mionicu.

1 comment on “Unapređena komunalna delatnost, Mioničani kupili kamion za odvoženje smeća

  1. Misa

    A od kojih to para kad je Mionica budžetski siromašna opština siromašna ???

    I posle to đubre voze na valjevsku deponiju, ako sam dobro zapamtio ? 🙂

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.