Sredjivanje terena Student

Nakon sedam godina od postavljanja u toku je zamena tartan podloge na terenu Studenta . UFK Valis na gradske stadione i ove godine postavlja sedišta.

Dugi niz godina teren Studenta u Valjevu bio je gotovo neupotrebljiv, a 2015. godine teren je u potpunosti rekostruisan. Grad je u rekonstrukciju celog terena uložio tada  14 miliona dinara od čega je samo za tartan podlogu dato  3 miliona dinara. Od tada do danas sama podloga više puta je krpljena  i njeni delovi menjani .

„Podloga je više puta do sada praktično krpljena jer je dotrajala i mislimo da nije više isplativo da dajemo novac na stalna krpljenja. Na tender se javila valjevska firma Kej  i ja kao direktor Ustanove očekujem od naših Valjevaca da će to uraditi u najbržem mogućem roku i naravno traženom kvalitetu tao da narednih deset do 12 godina nećemo morati ponovo da radimo rekonstrukciju  te podloge.“, kaže Željko Ostojić direktor Valisa.

Zamenu podloge finansira grad, a preko Valisa  u iznosu od blizu 5 miliona dinara. Svojevremeno prva plastična sedišta koja su postavljena na tribinama bila su upravo sedišta na Studentu , a prošle i ove godine sedišta su postavljena i na stadionima Budućnosti i Radničkog na Petom puku.

Tačnije , prošle godine postavljeno je 900, a ove godine 800 novih sedišta na stadionima Budućnosti i Radničkog .U nova sedišta uložno je oko 1,7 miliona dinara. Nova sedišta često bivaju i polomljena ili ošetećena pa je neophodna njihova zamena.

„Broj sedišta koje godišnje menjamo je do 100, sve zavisi od godine do godine. To sve zavisi. Evo recimo na Petom puku je bio derbi Radnički – Budućnost , a nijedno sedište nije oštećeno. To je gest navijača, oni su se zahvalili gradu i ustanovi tako što uloženo čuvaju. Bila je sjajna atmosfera na utakmici , oni su navijali, otišli , mi smo došli očistili , a nijedna stolica nije polomljena ili ogrebana, hvala navijačima Radničkog“, objašnjava Ostojić.

7 comments on “Sredjivanje terena Student

 1. Branko

  Sta Vam je sa ekspertom Lazic Miodragom ekspert za komisiju za sport jel i on ukljucen.

  Reply
  1. Miki

   Lazic je dobar i sposoban covek. To sto ima petlju da se suprostavi nekim ranijim „alama“ to mu je samo plus.

   Reply
   1. Branko

    Veliki strucnjak za pare i da 90% klubova zezne, jedino ga ti hvalis vrv imas koristi sto bi reko nas narod debelo te placa!!!

    Reply
 2. Dragan

  Odlican intervju. Lepo je videti da vlast i navijaci saradjuju i da su iza nas vremena kad su navijaci bili za opoziciju. A ulaganje u stolice je strateski interes bez kojeg nema idenja napred

  Reply
 3. Branko

  Svaka cast Zeljku Ostojic i Vladi Miskovic , ali Laizca mortau ssto dalje od sporta . Cuveni strelac samo gleda pare da uzme…

  Reply
 4. Zašto

  Zašto na Pećini nisu postavljena sedišta u boji Budućnosti kao na V pukumu boji Radnićkog

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.