Mila Starčević i Bogdan Angelovski prvaci države

Mladi biciklisti Valjevskog Sputnjika Mila Starčević i Bogdan Angelovski osvojili su titule državnih prvaka na drumskom prvenstvu Srbije koje je u nedelju održano na kružnoj stazi Beranovac pored Kraljeva.

Mlađa kadetkinja Mila Starčević je upornim i vrednim radom došla u poziciju da  pokaže raskošni talenat i mudrom vožnjom dođe u završnicu sa grupom gde je u briljantnom sprintu nadvisila  svoje rivalke i osvojila zlatnu medalju. I kadet Bogdan Angelovski je najveći stepenik pobedničkog postolja osvojio besprekornom vožnjom u izuzetno jakoj konkurenciji a posebnu draž ova pobeda ima zbog nadoknađenog zaostatka od 3 minuta na dva kruga pre kraja kada je sa vicešampionom Markovićem iz beogradskog Partizana uspeo da se preseli u vodeću grupu i u sprintu u završnici deklasira sve svoje rivale i zasluženo se okiti oreolom šampiona Srbije. Članovi najboljeg valjevskog biciklističkog kluba potvrdili su ovu činjenicu osvajanjem još 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Vicešampioni države su Sava Starčević u pojedinačnoj konkurenciji i u timskom poretku ekipe mlađih kadetkinja i mlađih poletarki (Tošić Natalija i Kulinčević Natalija), dok su bronzane medalje osvojile ekipe kadeta (Angelovski Bogdan i Davidov Igor), kadetkinja ( Kulinčević Nikolija i Ćesarević Marija) i mlađih poletaraca ( Sava Starčević i Pavle Tošić). Za jedno mesto, pobedničko postolje izmaklo je četvrtoplasiranoj kadetkinji Nikoliji Kulinčević ali uporna i dobra vožnja su joj doneli  poziv selektora za nastup za reprezentaciju Srbije na etapnoj trci Tur se Vojvodina za 15 dana.

U pojedinačnim konkurencijama od takmičara BK SPUTNjIK ostvareni su sledeći rezultati: Kulinčević Natalija -5; Tošić Natalija -6; Igor Davidov -7; Ćesarević Marko-9;  Ćesarević Marija -10; Tošić Pavle -11 i Jezdić Dimitrije oko 15-og mesta.

Bogdan Angelovski je ponovo pozvan u kadetsku reprezentaciju Srbije za koju će od 01.07. nastupati na trci u slovenačkom Novom Mestu koja će biti izborna za nastup na Olimpijadi mladih (EYOF) sredinom jula ove godine u Slovačkoj.

Biciklisti Sputnjika su i na državnom prvenstvu na hronometar koje je održano u petak u Erdeviku osvojili dve srebrne medalje i to brat i sestra Starčević – Mila i Sava što je u konačnom zbiru za ovaj vikend ukupno 10 osvojenih medalja sa drumskih disciplina prvenstva Srbije za 2022. godinu a što je po broju odličja ovaj Valjevski klub plasiralo među 5 najboljih klubova u zemlji.

Pored prepoznatog talenta, upornog rada i mnogobrojnih treninga, ovakvim uspesima su pod dirigentskom palicom bivšeg prvaka Jugoslavije i Srbije Zorana Jelića, svako  doprineli roditelji dece koja treniraju i čija su podrška, zajedništvo i ljubav prema ovom sportu zasigurno presudni za ostvarene rezultate koji u ovakvom kvalitetu i kvantitetu nisu zabeleženi u biciklističkoj istoriji grada na Kolubari u kojoj se velosiped vozi još od 1885. godine.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.