25 000 sadnica cveća za grad

Valjevski Vidrak započeo je sadnju cveća na javnim površinama i trgovima. U gradu će narednih dana biti zasadjeno ukupno 25 000 sadnica. Kreće i treći krug košenja i intenzivno pranje ulica.

Na svim površinama gde je predvidjena sadnja cveća JKP Vidrak već je započeo sadnju.

„Već smo zasadili viseće muškatle na sve stubove gde je to predvidjeno u centralnim gradskim ulicama. Održavamo ružičnjake na delu ispred Grand hotela, cveće sadimo kod Gradskog trga, park Limenka, Trg Desanke Maksimović, plato oko spomenika Milenku Pavloviću, a imamo i jedan deo u Kolubari 2. Svuda gde je moguće cveće ćemo zalivati noću iz cisterni kako bismo povećali vlažnost zemjišta i sačuvali posadjene sadnice“, objašnjava direktor Vidraka Ksenija Badem.

Ove godine u gradu će biti posadjeno ukupno 25 000 sadnica za šta je ovo preduzeće izdvojilo oko 800 000 dinara. Iskustvo ranijih godina pokazuje i da bahati gradjani često sadnice vade i odnose pa stim u vezi iz Vidraka apeluju da se to ne čini kako bi zasadjene površine ulepšale naš grad.

U Vidraku saznajemo da kreće i treći krug košenja javnih površina. „Pokošena je već Pećina, kreću naselja ponovo, treći put smo pokosili i travu na Duplim trakama. Mi na ovom poslu imamo 15 radnika , kosimo trimerima, tarupom, ali imamo i velike površine koje održavamo, a to nije samo grad već i Brankovina i Divčibare. Naši zaposleni ostaju prekovremeno i zaista daju sve od sebe“, kaže direktorka Vidraka .

U cilju da grad bude čistiji JKP Vidrak započelo je i dnevno pranje ulica. „Ulice uglavnom peremo noću i već smo oprali centar grada , sada idu poprečne ulice , ali ako želimo da sve bude oprano moramo i danju to da radimo. Znam da to možda nije popularno zbog samog saobraćaja , ali ako želimo da imamo kontinuitet u radu moramo i na taj način da radimo. Nekim gradjanima ne odgovara ni noćno pranje smatraju da je buka i slično, ali onda realno, kada bismo mogli da peremo? Mi nemamo deset cisterni pa da recimo za jednu noć operemo centar grada kompletno,  radi se 24 sata, smenski uz mehanizaciju koju imamo  i sigurna sam da  rezultat neće izostati“, zaključuje Ksenija Badem.

 

4 comments on “25 000 sadnica cveća za grad

  1. Miloš Marjanović

    Veoma zanimljivo je da ima mesta za novo zapošljavanje ako je kancelarija u pitanju ali za izvršenje fizičkih poslova nema mesta, kao ne da država. Hmmm. Lepo za cveće što se sadi.

    Reply
  2. Kreca

    A jel može sad red pljuvanja , prljavo, niko ne baca smeće na ulicu, niko ništa ne radi , znate već …

    Reply
  3. sin anarhije

    Smece se i dalje baca svuda , seljaci pljuju gde stignu osim u svom dvoristu , samo lika zvanog kreca niko nije obavestio , slabo covek izlazi iz dvorista, kriza jbg ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.