Srednja škola u Mionici dobija novi amfiteatar

Mionički srednjoškolci već tri godine pohađaju kompletno renoviranu školu, a do kraja juna dobiće nov i moderno opremljen amfitetar kapaciteta 55 mesta. Biće postavljeni novi projektori, nameštaj, zidna platna, školske klupe, stolice i druga oprema koja će unaprediti kvalitet nastave. Na osnovu konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Ministarstvo pravde podržalo je ovaj projekat sa gotovo 700 hiljada dinara.

– Zahvaljujem se Ministarstvu pravde koje je opredelilo sredstva. Srednja škola je bila ažurna, pripremila dokumentaciju i uskoro ćemo imati novi amfiteatar. Ulaganje u obrazovanje je veoma važno i zato smo uz pomoć države uspeli da potpuno renoviramo i srednju i osnovnu školu u Mionici. Izdvojeno je 338 miliona dinara. Deca zaslužuju najbolje, a na nama je obaveza da im omogućimo kvalitetne uslove za školovanje i odrastanje – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Iz srednje škole „Mionica“ naglašavaju da će opremanjem amfiteatra škola dobiti potpuno nov i multifunkcionalan prostor koji će u velikoj meri unaprediti nastavu, kao i vannastavne aktivnosti. Dodaju da će se održavati brojne radionice i predavnja za učenike, a značajno će biti za izvođenje  dodatnih vežbi  turističko-hotelijerskog smera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.