Toplije uz povremenu kišu

Jutro delimično vedro i hladno – u svim krajevima Srbije prizemni mraz, a mestimično se očekuje i mraz na 2 m visine, naročito u centralnim, istočnim i južnim delovima. U toku dana osetno toplije. Kiša se posle podne najpre očekuje na jugu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 5, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Petak:  Promenljivo oblačno, toplo i nestabilno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno olujni južni i jugoistočni vetar, do kraja dana u slabljenju i skretanju na zapadni. Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša od 16 do 21 stepen.

Subota:  Ujutro i pre podne promenljivo oblačno s kratkotrajnom kišom. Posle podne i uveče razvedravanje. Vetar umeren, ponegde i pojačan, zapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 18 do 22 stepena.

Nedelja:  Ujutro i pre podne pretežno sunčano. Posle podne i uveče promenljivo oblačno, na severu i zapadu Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i ponegde u planinskim predelima jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 12, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 25.04.2022. do 29.04.2022.)
Promenljivo oblačno i toplo uz smenu sunčanih intervala i lokalne pojave kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.