Prvenstvo Srbije u rvanju za kadete

U velikoj sali „Omni Centra“ održano je Prvenstvo Srbije u rvanju za uzrast kadeta. Pored toga održan je i revijalni turnir u narodnom rvanju pod pokroviteljstvom Internacionalne Policijske Asocijacije na kome su učešće uzeli pripadnici MUP-a i Rvačkog kluba Žandarmerija.

Na kadetskom turniru nastupalo je 110 rvača iz 18 klubova. Rvački klub Mladost imao je 7 predstavnika. Do bronzane medalje došao je mladi Pavle Jovanović. Bojan Andrić je nakon početne dve pobede zaustavljen u polufinalu od njemu dobro poznatog protivnika Jakovljevića iz Kragujevca, na žalost pretrpeo je poraz i u borbi za treće mesto.

Turnir u narodnom rvanju koji je popularno nazvan IPA CUP je privukao dosta pažnje. Ono što je najvažnija poruka sa tog turnira je da sa borenjem ne mora da se prestane dolaskom u odredjene godine i da su borilački sportovi deo kulture i načina života odredjenog dela populacije, koji nije tako mali. Narodno rvanje (rvanje u kosti) je duboko ukorenjeno u našoj tradiciji čak su hajduci prilikom prijema u hajdučke jedinice svoju snagu dokazivali borbom u kosti. Sve te okolnosti dovele su do toga da se u hali stvori izuzetna atmosfera.

„Velika je čast bila učestvovati u organizaciji turnira koji su privukli tako veliki broj učesnika i publike. Lepo je videti tu „guzvu“, tu atmosferu, veterane borlilačkih sportova koji su još jednom odmerili snage. Sve to je ostavilo izuzetan utisak na sve goste, pohvale su stigle iz mnogih gradova i sa mnogih nivoa Rvačkog Saveza Srbije. Uz pomoć svih članova kluba od najmanje dece, takmičara, roditelja, trenera, veterana i svih naših prijatelja dokazali smo da Valjevo može. Sledeći ispit polažemo organizacijom seniorskog Kupa Srbije koji će direktno prenositi „Arena TV“ 10.04.2022. takodje iz velike sale „Omni Centra“ koja se pokazala , uz naravno veliku energiju svog osoblja, kao idealna za održavanje dogadjaja tog tipa.“

Dušan Arsenijević

potpredsednik Rvačkog Saveza Centralne Srbije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.