MUP istražuje incidente – CRTA osudila nasilje

MUP Srbije saopštio da intenzivno radi na rasvetljavanju dva slučaja napada u toku današnjeg dana, za vreme održavanja izbora. Pomatračka misija CRTA osudila nasilje .

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti i identifikovanju osobe koja je danas u Čačku napala poslanika Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića.

Takođe, policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za incident u Zemunu, ispred prostorija mesnog odbora SNS, u kome je učestvovao predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Oba učesnika ovog incidenta su lakše povređeni, navodi MUP.

Posmsatračka misija CRTA izdala je vanredno saopštenje za javnost u kom se navodi: „Već u prvom delu izbornog dana posmatrači Crte su širom Srbije zabeležili više slučajeva fizičkog i verbalnog nasilja na biračkim mestima i u njihovoj okolini, a obavešteni smo i o nizu drugih nasilnih incidenta.

Posmatračka misija Crte najoštrije osuđuje svaki nasilni čin i poziva sve učesnike izbora, članove biračkih odbora i sve građane Srbije da ne dozvole da atmosfera nasilja i straha bude glavno obeležje izbornog dana i da biračima ne bude uskraćeno pravo da slobodno izraze volju. „

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.