„Profesionalac“ povodom Svetskog dana pozorišta

Kao i svake godine, povodom 27. marta – „Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u nedelju će biti  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića „Profesionalac“. Ovu „tužnu komediju“ u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ režirao je Miroslav Trifunović.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.  Igraju : Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji je medjunarodnoj  javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

Podsetimo, na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj „pozorišni dan“. Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju  „Teatra nacija“ u Parizu.

foto: D. Krunić

1 comment on “„Profesionalac“ povodom Svetskog dana pozorišta

 1. Nebitan lik

  Bravo.
  Najzad nesto sto treba pozdraviti.
  Nadam se da ce ova predstava imati mnogo dana i termina , ,igranja na daskama koje zivot znace “ kako u Valjevu , tako I sirom Srbije.
  Bravo !!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.