Da li je Ulica Bogdana Bolte na redu za asfaltiranje?

Stanovnici Ulice Bogdana Bolte deceniju pokušavaju da ulicu i asfaltiraju. Razlog čekanja jesu nerešeni imovinsko pravni odnosi. Meštani sada tvrde da je ovaj problem imovine rešen.

„Mi smo imali taj problem sa vlasništvom nad ulicom i to je sve zakočilo. Mnoge vlasti su dolazile sa namerom da se ulica uradi , ali od toga nije bilo ništa, a ulica je u medjuvremenu samo propadala“, počinju svoju priču stanovnici Bogdana Bolte.

Sama ulica već na prvi pogled je u jako lošem stanju. Na pojedinim delovima gde je lica nasipana, sada su rupe koje onemogućavaju prolaz vozilima, a i pešacima. Ipak,  zakonsko pravilo da grad ne može asfaltirati ulicu ukoliko je u privatnom vlasništvu nisu dozvoljavala bilo kakve radove .

„Mi smo poštovali to što vlasnik neće da pokloni gradu jer to je njegova imovina i poštovali smo i to što grad poštuje zakon koji kaže da radova nema na tudjem. Ali sada koliko je nama poznato imovinsko pravni odnosi su rešeni, čovek je bio kod notara i u Upravi pa je papir  kako nam je rečeno u kancelariji kod Jelice Stojanović. Ako je to sve gotovo onda očekujemo da ulica bude uradjena“, objašnjavaju stanari.

U Odeljenju za infrastrukturu potvrdjuju da su imovinsko pravni odnosi bili problem. „Grad neće kršiti zakon ni u jednom slučaju niti izvoditi radove na ulicama koje su privatne.  Ukoliko se potvrdi da je ulica sada gradska ne postoji nijedan razlog da se Ulica Bogdana Bolte  ne nadje u programu za asfaltiranje. Bili smo više puta u toj ulici i zaista je stanje loše.  Kad nam iz odeljenja za imovinu potvrde da je ulica gradska , vlasništvo grada, ulica će potom u narednom periodu i biti uradjena“, kaže Branko Vuković rukovodilac odeljenja za infrastrukturu.

U samoj ulici nalaze se tri firme , a meštani kažu da je njihova ulica definitivno ulica sa najvećim brojem dece. „Ovde ima preko 20-oro dece, za njih vožnje bicikli nema . Ulica u gornjem delu nije ni prometna i mogli bi da se igraju tu , ali vidite i sami kako je . Mi smo do sada sami nasipali ulicu , skupimo pare kupimo agregat i nasipamo inače šta bi bilo da nismo to radili? Ne  bi se moglo proći“, kažu stanovnici Bogdana Bolte dok pokazuju gomile šodera.

U Valjevu postoje desetine ulica u kojima nisu rešeni imovinsko pravni odnosi pa su ulice vlasništvo više lica ili pak jednog lica koje je u celosti vlasnik. Prepreka u velikom broju slučajeva jeste što grad takodje decenijama nije radio eksproprijaciju takvih ulica. Koliko je poznato iz prethodnih godina , grad nije pravio čak ni evidenciju ulica u samom gradu koje je potrebno otkupiti. Često se dešavalo i da se ulica po zahtevu meštana nadje u programu rada , a da se potom tek izlaskom na teren ustanovi da ulica nije gradska. Katastar ulica, sa jasno definisanim prioritetima radova, kao ni katastar podzemnih vodova – ne postoji.

 

5 comments on “Da li je Ulica Bogdana Bolte na redu za asfaltiranje?

 1. Igor

  izvolite dodjite u Novo naselje,da vidite u 21 veku ulicu Nikole Nikolica kao i livadu (šumu,smetlište,divljinu) a sve pored crkve,parohijskog doma,škole,doma zdravlja,pošte).

  Reply
 2. Goran Markovic

  Zaboravili ste Gajic Milana , bivsu odbronicu goricu Bozic BEMAKO sta su vam obecavali , a vi sada gazite blato dok se oni sepure i menjaju kola , dogradjuju kuce i svasta nesto , dok udisete smrad od farme koka itd .Zasto dozvoljavate da vam opet neki Gajic Milan izadje sada pred izbore i opet ista lazna obecanja na nekom standu ?Koliko zanm u Novom Naselju ima vrednih , casnih , postenih , zar cete dozvoliti ovako vise da vam se neko smeje u lice i kaze opet sam ih z…..o?Sto znaci pamet u glavu i stavri u ,,svoje ruke,, trazite da se hitno taj lik udalji iz vaseg delokruga i tada mozete videti da ste postovani gradjani koji zasluzuju da u 21 veku ne nosite gumene cizme do glavne ulice i tada menjate obucu za dalji puta.

  Reply
  1. Jelena

   Gorane Markovic postenjacino ulica Bogdana Bolte se nalazi u Goricu a ne u Novom naselju.

   Reply
   1. Goran Markovic

    E da mi niste vi ukiazali na ,, gresku,, ja bih bio u zabludi.No ostavimo se vasih gluposti ,tuzite me da sam izneo neistine ..Al ajd niste BAKAMUNDE pomenuli farmu koka gde se deo Noovg Naselja gusi , ne mogu gradjani da uzivaju u svojim dvoristima . deca da se igraju .Sta je tada Gajic Milan iznosio u javnosti da ce sve biti ok samo glasajte da bi on uzeo koji bod u Bg i tada mu gazdarica gocanaa rece, no , no mali ja to resavam farmu niko ne sme da dira .Jel ovo istina ili laz?St aje sa ulicom gde pretezno zive Romi , jesu li oni deo naseg drustva ili ljudi- stanovnici drugog reda , jel to bese uliuca u Novom Naselju Dobrosava Zivanovic jel i tu vi BAKAMUNDE lagaste i zasto u neke kuce u toj ulici ne smete da privirite ?Jel ovo laz ili istina?Mogao bih da pisem dugo o vasim obmanama gradjana u tom delu naseg Grada .Zato gradjani Novog Naselja gde god da se pojavi Gajic Milan,,sportas,, i ostali opilci nema glasa i ponavljam ima mnogo dobrih i postenih vasih komsija koji ce vas zastupati pred gradskim a mozda i Republickim oragnima .O kom postenju BAKAMUNDE vi pricate ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.