Uskoro preventivni pregledi mobilnim mamografom u Valjevu

U organizaciji Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Doma zdravlja Valjevo, od 24. februara će u našem gradu početi organizovani preventivni pregledi sa ciljem ranog otkrivanja raka dojke.

Na pregled mamografom mogu se prijaviti žene starosti od 45 do 69 godina. Zakazivanje i dobijanje termina za pregled je posredstvom telefona 014 315 0099, radnim danima od 7 do 14 časova. Zakazivanje počinje u ponedeljak 21. februara.

Mobilni mamograf će biti postavljen na službenom parkingu Doma zdravlja (iza zgrade) i radiće od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 14 sati. Molimo pacijentkinje da poštuju protivepidemijske mere, koje se odnose na nošenje zaštitne maske i poštovanje fizičke distance.

Planirano je da mobilni mamograf bude stacioniran u Valjevu oko mesec dana.

5 comments on “Uskoro preventivni pregledi mobilnim mamografom u Valjevu

 1. Joca

  Ko ce to raditi ako dodje kompletna ekipa ok, ako posao treba da obave iscrpljeni koronom uz manjak zaposenih rentgen tehnicari i radolozi onda ste dosli samo markentiski pred izbore.

  Reply
 2. Dragica Stefanovic

  DIVNO TO MI JE JEDINO SVETLO NA KRAJU TUNELA.SAMO AKO TELEFON NE BUDE STALNO ZAUZET ILI NEDOSTUPAN.ĐOGLO JE ICI PREKO E UPRAVE .ali u svakom slucaju za pohvalu.

  Reply
 3. Losa rabota

  Mogu da dovedu sve najsavremenije sto u zdravstvu postoji ova postava rukovostva je bruka grada drzave misnistra Predsednika a i samih zdravstvenih radmika koji cute…. Tuzna tuga… Pretuzna

  Reply
 4. Maca

  Lep gest za zenee u svakom slucaju prelazak pedesetih godina zene treba da vode racuna o svom zdravlju jedna sam od tih operisala sam dojku sada redovno idem na preglede i zto mislite o sebi i o svom zdavlju

  Reply
 5. Lepa

  Ne dozvoljava se pregled zeni od 43 godine a imala karcinom dojke , u bolnicu ne mozes uci …toliko o tome

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.