Rvači Mladosti na Državnom prvenstvu

Proteklog vikenda, tačnije u subotu u Subotici u hali „Dudova Šuma“ održano je Prvenstvo Srbije U23 odnosno u uzrastu mladjih seniora.

Ekipu Mladosti činilo je 7 rvača koji su se našli u konkurenciji 18 klubova i 115 takmičara. Takmičenje je organizovano kalendarski rano za prvenstvo države iz razloga što se početkom marta u Bugarskoj održava Prvenstvo Evrope za navedeni uzrast.

Lazarević Ilija u kategoriji 82 kg standardno dolazi do postolja, medjutim, za razliku od prošlogodišnjeg zlata ove godine samo bronza. Žreb je doveo do toga da se sa izuzetno pripremljenim Perovićem iz Crvene Zvezde susretne već u prvom kolu, nažalost tu nije uspeo da ubeleži pobedu ni posle početnog vodjstva. Nakon toga šansu za dalju borbu mu je doneo sam Perović koji je ušao u finale i time mu otvorio mogućnost za repasaž. Naredne tri borbe Lazarević rešava u svoju korist i osvaja bronzu.

Nakon duže pauze zbog povrede ramena Djermanović Strahinja ponovo na strunjači u kategoriji 130 kg. Dve pobede dovele su ga do polufinala, gde se susreo sa Petrakovićem iz Sombora. Nakon uzbudljive borbe i vodjstva od 4:1 u prvoj rundi,  Djermanović ipak još dovoljno nepripremljen biva sankcionisan parter pozicijom što je Petraković iskoristio najbolje moguće i okrenuo rezultat u svoju korist. Djermanović nakon poraza u polufinalu pobedjuje u borbi za 3. mesto.

Pored njih nastupali su Pavlović Luka, Ivanović Marko, Milutinović Nemanja, Andrić Bojan i Radovanović Dimitrije. Dosta mladja ekipa od konkurencije uspela je da ubeleži pobede medjutim, nedovoljno za medalju. Radovanović se istakao svojim borbama ali dobacio je samo do petog mesta.

Dve bronze možemo oceniti kao vrlo dobar rezultat, medjutim, verujemo da najbolje za ovu godinu tek dolazi. Zadovoljstvo je gledati dve generacije naših rvača koji su izgradili timski duh i jednu novu energiju koja će sigurno rezultirati sa dosta medalja. Naredne nedelje Kojić Uroš, Andrić Bojan i Milutinović Nemanja učestvuju na priprema mladih talenata u Kanjiži, na poziv selektora Milorada Dokmanca. Sledećeg vikenda već očekujemo Kup Srbije u juniorskom uzrastu.

 

1 comment on “Rvači Mladosti na Državnom prvenstvu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.