Luka Tripković : Ne postoji naš i njihov vazduh

Na protestu koji je organizovala inicijativa Kreni – Promeni govorio je Valjevac Luka Tripković, pisac i slikar. Za Vamediu kaže da Valjevo ne odvaja od drugih gradova Srbije:

„Valjevo vidim kao i celu Srbiju i ničim ga ne bih odvajao. Ja sam iz Valjeva , Nikola je iz Valjeva , ima još ljudi u inicijativi Kreni promeni , ali mnogo je onih koji nikada nisu ni bili u Valjevu. Srbija je trista kilometara sever jug  i niko neće moći da pobegne od te vrste zagadjenja . Svi su ugroženi.“

Ključno pitanje koje je sa sobom donela ekologija jste da li smo dovoljno osvešćeni po tom pitanju. Tripković smatra da niko nije dovoljno osvešćen.

„Mislim da niko nije dovoljno osvešćen i zato smo mi i krenuli da i po gradovima idemo jer postoji ta cenzura i medijska blokada. Ali ovo pitanje prevazilazi  svakodnevnu politiku , partijska ili ideološka opredeljenja jer je ulog voda , vazduh, zemlja ,“ odgovara Tripković.

Budjenje ekološke svesti nikada ne dolazi na početku bilo kakvog razvoja i postojanja i to je ono što mnogi naučni radnici ističu. Tripkovića smo pitali kako da prosečnom Valjevcu objasnimo da je voda, vazduh ili zemlja važnija od ulice i asfalta?

„Ja ne znam šta će bilo kome ulica , ako Vam dete ima astmu i kupujete pumpice ili ako vi obolite od kancera pluća . U tom slučaju će vas samo tim asfaltom pre prevesti u mrtvačnicu . Situacija je dramatična. Mi smo podneli zahtev RTS-u da redovno izveštavaju o zagadjenju. Ne postoji drugi vazduh, nema naš i njihov , ovo je protest i za decu predsednika, mi tu ne pravimo razliku“, kategoričan je Luka  koji dodaje: „Ja sam u jednom trenutku došao u situaciju da žeim da se iselim odavde i tada sam odlučio da nešto predzmem da vidim šta ja to mogu da učinim. Što se tiče politike meni je opterećujuće. Ovo je druga tema, ja sam malo zapostavio i svoj posao . Zašto bih se ja bavio pisanjem , ako za 50 godina neće biti srpskog jezika ? Ovde ne pitamo ko za koga glasa , navija, ko je ukoga zaljubljen, ko je sa kim drugar, to nije pitanje.“

 

12 comments on “Luka Tripković : Ne postoji naš i njihov vazduh

 1. Aj sad

  Kako da prosecnom Valjevcu objasnimo zato je onoliko Ilija Tripkovic zaduzio bolnicu dok je bio direktor?

  Reply
   1. Goran Markovic

    Zasto se sada pojavljuje Luka Tripkovic, vi koji pominjete dr Tripkovic Iliju kao uspesnog direktora sramotaste za bilo sta sto se moze izgovoriti o postenju pomenutog, Al ajd malo da vas podsetim . Da li su kupljeni neki aparati kao novi a oni reparirani , koliko je novca dobijeno za epidemiju , kome je podeljeno , zasto nije placao ..uplacivao radni staz sto je po zakonu obavezan ,, kako je radjena ,,SIlerova,, tj. stara zgrada Anti tuberkuloznog dispanzera tj. dela Bolnice za plucne bolesti [ATD} . da li je sve uradjeno a predstavljeno da je uradjeno , koliko se puta ,,radio,, Dom zdravlje , koliko je imao stanova tj.kuca pre nego je postao direktor Zdravstvenog centra odkud stam u Londonu i ko u njemu odsedao i sta je sada sa tim stanom , kako i od kog novca kupi kucu nadomak Valjeva i sredi u fulu , jel od doktorske plate .Koliko je pomoci stiglo iz inostranstav i sta , gde je to zavrsilo , koliko se puta ,,kvario,, skener, magnet i kako bes jel predstavnik Simensa za Srbiju { posedujem -posedujemo ime , dokumentaciju } kako kazu omladinci talio oko promena neki lampi i popravki pa kada je bilo frka pobeze predstavnik Simensa? Sta je bilo sa vakcinam i sa Tomicom Milosavljevic , zasto do nedavno se isplacivalo zaposlenima novac koji je bio u obavezi taj ,,posteni,, Ilija Trikovic da isplati zaposlenima i onda se presavio papir i Sud dosudi u korist zaposlenih , koliko je to novca , a sada neki likovi eto ekologija , da ekologija , da ali to mi stanovnici da resavamo a ne neki Luka Tripkovic .Postavlajm i postavljamo pitanje , da li je istina da je taj Luka Tripkovic imao problemas sa koriscenjem opijata , ako jeste a prica se sumnja se sta to in ima dobro da kaze a da je kredibilno .P.S da ne zaboravimo ,,uspesne ,, operacije ilije Tripkovic kao moje rodjeke , kao mnoigih koji su eto zavrsili u rukama ,,uspesnog,, hirurga i da li je istina da je dr Milana Markovic Mitu kada je pomenuti bio nacelnik Hirurgije molio da ga ne procesuira zbog nekih propusta ..ii zato pssss jel ima jos puno toga .Mars iz Valjeva jer je Valjevo nase .

    Reply
    1. Joca

     Covece ti si duboko zasao u paranoju,valjda godine stigle a ne radi se nista.Price o stanu u Londonu,kupovini polovnih aparata,laznim popravkama istih, naduvavanje racuna ,kao da niko nije radio na tim aparatima i znao da su pokvareni,ali zato ti znas koji si skener,magnet,angio salu gledao na Tv.Danas imas tvoju Brankicu koja ne moze da popravi ili nabavi nove klasicne RTG aparate.Da nisi svestan ni sta govoris je omalovazavanje Luke da je koristio opijate jedino ako si mu ti prodavao nekako ti se uklapa u karakter.

     Reply
  1. Nušić

   Kako da prosečnom naprednjaku, tj. tebi objasnimo kako je dr Ilija Tripković bio odličan direktor bolnice u čije vreme je naša bolnica dobila angio salu i Centar za vantelesnu oplodnju kada druge opšte bolnice u Srbiji to nisu imale?
   Razumem da pišeš po SNS partijskom zadatku, ali dosta više laži.

   Reply
  2. Ljiljana Pujić

   Verovatno se zato krijete, jer znate da bi ste za napisano mogli biti i procesuirani!!! Blago vama sa ovakvim problemima!

   Reply
  3. Rapids

   Kako valjevskom naprednjaka objasniti šta je projekat nevidljiva deca, nevidljiva diploma, nevidljivi Radoica?

   Reply
  4. Joca

   Kao prvo objasnite zasto spominjete Iliju.Drugo ponavljate kao papagaj kako je Ilija ostavio dugove.Cak i da je istina nije rec o proneveri ostali su skener,magnet, angio sala itd Evo vam danas Brankice SNS uzdanice ne moze da popravi dva klasicna Rtg aparata koji su kupljeni za vreme Ilije ,i oba su na kraju radnog veka.Svratite u Urgentni pa se uverite da se citava bolnica,grad,svi domovi zdravlja slikaju tu i to ne juce vec mesec dana i ne nazire se popravka ili resenje uz tri Sns asa Brankice, Jelene i Grbica…e to je vase ogledalo

   Reply
 2. Петнички ђак

  Ovaj momak, sin Ilije Zekana Tripkovica je dobar obyirom ko mu je tata.Sva sreca pa povukao na mamu.Jos ima nade za njega.

  Reply
 3. Vladimir

  Ne bojim se ja za tvoj posao i gde ćeš da živiš. Obezbedio je tebe tata na račun velikog dela građana. Bar ti nemoj da nam pričas koji te poznajemo i išli smo sa tobom u školu šta i kako da radimo!

  Reply
  1. Peki

   Klasicno spinovanje Vladimira,za koga je istina da je Djilas ukrao 600 mil.evra i seta slobodan i to mu je logicno Ako neko spomene Danila onda ce vam Vlada objasniti da nije u redu spominjati u negativnom kontekstu dete politicara ali samo SNS .politicara.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.