Lokalni fornt:Predstavljeni kandidati za predizbore

Lokalni front Va je prvi put u politički život Valjeva uveo predizbore, kojima građani direktno odlučuju glasajući za svoje kandidate na listi grupacije Moramo koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Otvorena građanska platforma akcija, čiji je LF VA sastavni deo.

Glasanje traje od 1. do 13. februara, a svi zainteresovani građani su mogli i još uvek mogu glasati na jedan od sledećih načina:

  1. Direktnim putem, na štandovima LF VA, koje smo organizovali poput ovog današnjeg;
  2. U kancelariji Lokalnog fronta Valjevo u Ulici Dr Pantića 37, u nedelju, 13. februara 2022. godine u periodu od 10-14 časova;
  3. Onlajn glasanjem putem servisa „GOOGLE FORMS“.

„Vrlo smo zadovoljni odzivom građana tokom ovog procesa, a imali smo i priliku da kroz razgovor sa njima predstavimo naš programski dokument koji nosi naziv Zeleni dogovor za Srbiju iz koga je proizašao i Zeleni dogovor za Valjevo. Po završetku glasanja ćemo javnosti prezentovati rezultate predizbora“, rekao je na konferenciji za novinare Željko Trifunović.

Lokalni front ima tri kandidata: Ivan Manić, rođen  u Valjevu 1977. godine. Roditelji Valjevci, poreklom Vranjanci, majka profesor i nastavnik, otac defektolog. Nakon osnovne škole „Žikica Jovanović – Španac“ i Valjevske gimnazije, diplomirao na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku za Engleski jezik i književnost. Dvadeset godina u nastavi Za sebe laže da je privremeno-povremeni muzičar, ljubitelj rok end rola. Voli prirodu, kampovanje, kvizove, selo i ljude. Pre Lokalnog fronta Valjevo, čiji je član postao 2019. godine, nikada nije učestvovao u radu nijedne političke opcije.

„Čvrsto verujem da je Srbija, a naročito Valjevo, predivno mesto za život, pod uslovom da nam zemlja ostane zdrava, jedra i plodna, da podržimo seljake poljoprivrednike, da negujemo svoju tradiciju i usvajamo dobre prakse iz Evrope i sveta, te da štitimo svoje mlade. Sećam se ugleda koji je Valjevo imalo kada sam bio dete. Gosti su se divili, a mi se dičili našom prirodom, tradicijom i istorijom. Valjevo je bilo i MORA ponovo da bude najbolje mesto za život.Sve imamo, MORAMO čuvati i odnositi se domaćinski prema svom domu. Podrži komšiju!“, rekao je Manić.

Jasminka Nedeljković rođena  1955. godine u Valjevu, u petočlanoj porodici. Osnovnu školu i gimnaziju  završila u Valjevu, da bi potom diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na smeru Industrija, Grupa za finansije i računovodstvo. Radila od dvadeset druge godine života, najduže u Valjevskoj štampariji na mestu šefa računovodstva, a potom u MPP „Todorović“ i Privrednom društvu „Valjevoprint“ doo. Nakon 2005. godine radila  u austrijskoj firmi „Rohe“ i domaćoj „Ehom“ doo, da bi 2019. godine ostvarila prava na penziju, nakon više od 40 godina staža. Dugogodišnji je veštak ekonomsko-finansijske struke.

„MORAMO da kao društvo dostignemo standarde građanskog društva, uvažavanja ličnosti, sloboda i jednakosti svih građana. kao i istinitog i objektivnog informisanja. Krajnji cilj svake političke borbe je da MORAMO osigurati neometan i pravičan rad institucija pravne države u službi samo i isključivo građana. Moj angažman u radu Lokalnog fronta Valjevo je logičan. Svi, pa i ja, MORAMO pomoći i podstaći lepši i blagorodniji život Valjevki i Valjevaca,“kaže Jasminka.

Ljubomir Radović rođen  1982. godine u Sarajevu. Za sebe kaže da potiče iz porodice u kojoj su majka i otac, danas oboje penzioneri, pored roditeljske žrtve insistirali na hrabrosti, poštenju, dobroti i lepom vaspitanju. Od 1992. godine živi u Valjevu gde je završio OŠ „Milovan Glišić“ i Valjevsku gimnaziju. Nakon toga  upisao Geografski fakultet, Univerziteta u Beogradu, smer geografija, na kojem je i diplomirao braneći rad „Turistička valorizacija opštine Valjevo“, stekavši zvanje diplomirani geograf. Od 2008. godine radi kao profesor geografije u valjevskim osnovnim školama: „Prvoj osnovnoj školi“ u Valjevu, OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici i OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama.U periodu od 2016-2021. godine dva puta  biran za odbornika u Skupštini grada Valjeva, a na lokalnim izborima 2020. godine kao prvi na listi GG Lokalni front Va – slobodni ljudi. Do 2016. godine nije bio aktivno angažovan u politici, niti je bio član neke političke partije. Jedan je od osnivača udruženja građana Lokalni front Valjevo, predsednik LF VA u periodu od 2019-2021. godine.

„Glavni cilj moje političke borbe, mnogi bi rekli borbe sa vetrenjačama, je okupljanje ostvarenih i kvalitetnih ljudi koji će zajedno menjati kvaran sistem u kojem smo odrasli u sistem koji će obezbediti lepšu i izvesniju budućnost naše dece, uz jednake šanse za sve. Imam sreću da radim sa mladim ljudima, bavim se poslom koji volim, predajem nauku koju obožavam. Malo slobodnog vremena koje imam provodim sa prijateljima, ljubitelj sam prirode, a među hobijima izdvajam fudbal, enigmatiku, gitaru… Najveću podršku u ovoj borbi dobijam od svoje porodice – supruge i ćerke. MORAMO, jer ko će drugi, ako ne mi sami“, kaže Radović o svojim motivima.

Draginja Ristić rođ. 1974. u Valjevu, profesor engleskog jezika i književnosti; Valjevka rođenjem, prebivalištem i stanjem duha.  Nakon završene OŠ „Žikica Jovanović – Španac“ i Valjevske gimnazije, nastavila  školovanje na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – odsek za anglistiku. Vršnjakinja „Otpisanih“, Beograđanke i Ustava iz ’74, šetačica na protestima od novembra ’96.

„Ponosna sam na svoje korene i okrenuta negovanju kulturne baštine i tradicije svog naroda. Poštujem sve narode koji žive na ovim prostorima i šire. Smatram da u našem gradu i zemlji ima mesta za sve dobronamerne, čestite i vredne ljude koji su spremni za suživot uz dobru volju i međusobno uvažavanje sličnosti i različitosti svake vrste. Aktivizam i odgovornost dugujemo svojim precima, sebi i svojim potomcima. MORAMO, za život dostojan ČOVEKA“, navela ja Ristićeva.

 

 

2 comments on “Lokalni fornt:Predstavljeni kandidati za predizbore

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.