Novi režim saobraćaja u Ulici Vuka Karadžića-Dozvoljeno skretanje levo

Nakon završetka radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića, uslediće izmena režima saobraćaja. Nova pravila odnose se na mogućnost skretanja levo iz oba pravca.

Već u trenutku kada je privremeno pušten saobraćaj u  Ulici Vuka Karadžića postalo je jasno da je skretanje iz pravca Vukovog spomenika u levo moguće. Isto pravilo po završetku ulice važiće i za pravac od mosta na Kolubari.

Kako saznajemo u odeljenju za urbanizam ovo neće biti jedina promena. Kako bi se smanjila frekvencija saobraćaja dozvoljena brzina kretanja biće do 30km/h kao što je to slučaj u donjem delu Karadjordjeve ulice.

Ulica Vuka Karadžića dobiće i još jedan pešački prelaz izmedju Komercijalne banke i pekare Max. „Uočeno je da najveći broj učenika Gimnazije na prvom mestu , ali i gradjana upravo tu najviše prelazi ulicu tako da će biti uradjen još jedan pešački prelaz“, saznajemo u urbanizmu.

Novo pravilo obuhvatiće i Ulicu Vojvode Mišića gde se više kod kafane Kraljević Marko neće moći skrenuti levo u Karadjordjevu.

Novi plan ulice predvidja daleko manji broj parking mesta u Ulici Vuka Kardžića, a za sada se još uvek razmišlja na koji način će biti omogućeno gradjanima da se zaustave ispred radnji koje prodaju  takoreći kabastu ili tešku robu, a isti je slučaj i sa vozilima za snabdevanje. Ovaj problem najverovatnije biće rešen znakovima koji će dozvoljavati samo vremenski ograničeno zaustavljanje , ali ne i parkiranje.

 

8 comments on “Novi režim saobraćaja u Ulici Vuka Karadžića-Dozvoljeno skretanje levo

 1. Brdjani

  Zna li se jedan jedini razlog menjanja režima saobraćaja? Kakve prednosti ima? Verujem da će doći do većih zastoja i većeg zagađenja u centru grada. Ili je to daj nešto da se promeni pa bilo šta.

  Reply
 2. Nako

  Како су замислили да не може лево у Карађорђеву из Војводе Мишића? Па шта треба, да кружимо кроз пола града? Јел нам градоначелник беше комшија из те улице? Има ли неко бар мало мозга у тој управи?

  Reply
 3. ZELJKO

  HOCE LI KOD GIMNAZIJE BITI BAR SEMAFOR DA SE NE ZAGUSI SAOBRACAJ ZBOG SLOBODNOG PRELASKA KADA GOD KO ZELI KAO KOD KORNERA U KARADJORDJEVOJ GDE SVAKE DVE SEKUNDE NEKO ZAKORACI I NARAVNO ZAUSTAVI SAOBRACAJ TOTALNO DA POSLE NEKO NE KAZE DA OPOZICIJA BLOKIRA PUT
  IZVINITE NA VELIKIM SLOVIMA I OVA SU MI MALA

  Reply
 4. Vlada

  Pa to su sjajni mozgovi koji biraju kako će se gde skretati. Ovaj što je dao taj predlog je definitivno za penziju. A što se tiče parkinga u Vuka Karadžića, to ste sjajno odradili, od sada će moći da se parkira na Iverku, ili u Divcima… E bruko i sramoto, šta smo dočekali…

  Reply
 5. Brdjani

  Generalno valjevski gejaci koji nemaju placeno parking mesto ili sopstvenu garazu, a zive u stanovima, trebalo bi da se vise voze biciklama. Umesto da svaka porodica u stanu ima 4 auta po 1500e…..I zauzme 10ari oko zgrade. 1 stan = 1 auto. Kupi kucu, pa u dvoristu parkiraj 4 automobila…. aj.

  Reply
 6. Dzontra

  Kakvo nebulozno zabranjivanje skretanja levo od Marka Kraljevića levo u Karađorđevu, odakle vama ove ideje, i zbog čega?!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.