Jelena Nikolić Lekić SNS:Pre svega stabilnost i referendumsko DA

U razgovoru za Vamediu poverenica SNS-a u Valjevu Jelena Lekić Nikolić govori o političkoj situaciji u prethodnoj godini, medjustranačkom dijalogu, ali I o pripramam za predstojeće izbore.Nikolić Lekić pozvala gradjane da 16. Januara izadju na referendum I glasaju DA za ustavne promene u oblasti pravosudja.

 Vamedia: Kako ocenjujete političku situaciju u prethodnoj godini u gradu?

Nikolić Lekić: Najpre stabilnom. Imajući u vidu da je SNS na lokalnim izborima, održanim 2020. godine, ostvarila ubedljivu pobedu i u Skupštini ima apsolutnu većinu – političku sutuaciju u gradu ocenjujem stabilnijom nego ikada od uvođenja višestranačja. Gradjani to vide I prepoznaju.Upravo ta stabilnost omogućava da se radi više , da svako može da da svoj maksimum. Tome je, sasvim sigurno, doprinela i bezrezervna podrška građana politici koju vodi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a koju na lokalu, revnosno sprovodi gradonačelnik Lazar Gojković sa svojim saradnicima…

Vamedia: Kako vidite ponašanje odbornika u Skupštini sa stanovišta političkog dijaloga?

Nikolić Lekić: Svi politički akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada, na sednicama Skupštine. I pored toga što Srpska napredna stranka ima vladajuću većinu u Skupštini grada Valjeva, međustranački dijalog treba podržati i održavati ga u jačanju legitimiteta demokratske vlasti i poverenja građana u institucije. Skupštinska govornica je mesto I za pohvalu I za kritike, ali I za dobre predloge koji će unaprediti život gradjana . Mislim da sve to imamo I možemo da čujemo na sednicama. Ključna je kultura dijaloga . Naravno nekada bude I varnica, ali sve je to deo političkog života.  Upravo kroz taj dijalog moguće je sagledati sve aspekte . Važno je da kroz taj dijalog unapredimo rešenja ,

Vamedia: U javnosti se spekuliše da pojedini odbornici u Skupštini napuštajući svoje matične partije izražavaju želju za prelaskom u vaše redove. Da li je to tačno? Da li su vodjeni pregovori sa bilo kim?

Nikolić Lekić: Srpska napredna stranka u Skupštini grada ima 33 svoja odbornika i stabilnu većinu. Apsolutno nije bilo mesta niti potrebe za bilo kakvim pregovorima sa drugim odbornicima o prelasku u našu stranku kad je Skupština u pitanju . Ako mislite na veći broj samostanih odbornika sada nego na početku rada ovog saziva, to su samostalne odluke tih odbornika I mi se u to ne mešamo.Kao što sam rekla , imamo stabilnu većinu I zaista nema potrebe za bio kakvim pregovorima. Sa druge strane gradjani pokazuju veliko interesovanja I naša su vrata uvek otvorena.

Vamedia: Koje aktivnosti je imao GO SNS-a u prethodnoj godini?

Nikolić Lekić: Aktivnosti našeg odbora su brojne I sprovode se u kontinuitetu, osluškujući potrebe naših svih sugrađana, bez obzira na to da li su stranački opredeljeni. Naše prostorije u Hajduk Veljkovoj ulici br. 7 otvorene su od 8-20 časova I svakodnevno je organizovano dežurstvo funkcionera SNS od 17 do 20 časova, a sve to u cilju što bliže komunikacije sa zainteresovanim građanima I osluškivanja njihovih problema, ali i prihvatanjem sugestija.Pored toga, organizovana su i dežurstva Pravnog, Saveta za socijalnu politiku i Saveta za poljoprivredu kao savetodavnih tela iz pomenutih oblasti za sve zainteresovane građane.Značajno je pomenuti  brojne aktivnosti Unije mladih SNS kroz razne vidove pomoći stariim licima , našim sugrađanima, posebno u seoskim sredinama. Ne smemo zaboraviti ni sada već tradicionalnu dodelu novogodišnjih paketica kao ni podelu paketa pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja. Sve to obezbedjujemo  iz sopstvenih sredstava, odnosno donacijama naših članova.

Vamedia: Da li ste zadovoljni odzivom gradjana na Vaše aktivnosti?

Nikolić Lekić: Odziv je izuzetan. Ovde govorimo o prepoznavanju rada I odgovornosti. Sve više mladih ljudi se ukjučuje u Srpsku naprednu stranku  i to samo govori koliko građani  Valjeva veruju politici Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Vamedia: Šta gradjani najčešće traže od vas kada dolaze u partiju? Rešavanje kojih problema?

Nikolić Lekić: Problemi sa kojima se naši sugrađani susreću su različiti. Najčešće su to infrastrukturni problemi , neki čak i višedecenijski ali i pravne prirode kao i pitanja vezana za socijalni zaštitu I ostalo. Trudimo se da odgovorimo na njihove potrebe, naravno kada je to zakonski moguće. Jako je važno da naglasim da je ključni interes zajednice, a ne pojedinca. Znate, ako nam se gradjanin obrati jer možda nema rešen neki infrastrukturni problem u svojoj ulici, rešavanje tog problema donosi dobro svima u njoj. Svakom gradjaninu, a ne samo onom ko nam se obratio. To je samo jedan od primera.

Vamedia: Spremate li se za izbore u aprilu?

Nikolić Lekić: Kampanja Srpske napredne stranke je počela 2012.godine kada smo i došli na vlast. Zatekli  smo uništenu Srbjiu bez nade za njenu budućnost. Prvih nekoliko godina radili smo na tome da ispravimo sve ono što je bilo uništeno. Danas je Srbija sigurna, zemlja napretka , a Valjevo na putu razvoja i prosperiteta. U Valjevu se danas gradi i radi više nego ikada. Dolazak dva velika investitora, završetak Industriske zone, Gerontološkog centra, brza saobraćajnica, gasifikacija Valjeva, rekonstrukcija Valjevske bolnice i novo obdanište  samo su deo projekata koji će zivot naših sugrađa učiniti kvalitetnijim i boljim. Politika Srpske napredne stranke je politika razvoja sa jasno definisanom strategijom i ciljevima. To je naša kampanja!

Vamedia: Zbog čega bi gradjani Valjeva trebalo da daju glas baš Vašoj partiji?

Nikolić Lekić: Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandrom Vučićem je najozbiljnija i najodgovornija politička stranka sa jasno definisanom srategijom razvoja Srbije usmerenom isključivo na dobrobit svih njenih građana. To Valjevci znaju da cene, to su nam pokazali na prethodnim lokanim i parlamentarnim izborima i sigurni smo da će nam ukazati poverenje i na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Vamedia:Pre aprilskih izbora imaćemo referendum, kakav je stav Vaše partije o tome?

Nikolić Lekić: Stav Srpske napredne stranke je potpuno jasan.. Pozivamo građane da u nedelju 16.januara  izađu na referendum  I zaokruže DA. Nema dileme da je to u interesu Srbije! Na referendumu je pitanje da li smo za promenu Ustava u oblasti pravosuđa. Na taj način se garantuje da politika ne utiče na sudstvo i da smo pred licem pravde svi jednaki.  Ovaj referendum je važan za budućnost naše zemlje i stabilnost pravosudnog sistema.

.

69 comments on “Jelena Nikolić Lekić SNS:Pre svega stabilnost i referendumsko DA

 1. Marko

  Istina je da sve veći broj mladih odlazi iz ovog grada. Oni koji ostanu suočeni su sa obavezom da udju u tu vašu odvratnu stranku kako bi se bilo gde u ovom gradu zaposlili. Treba da vas bude sramota na svemu što pričate jer su ovo laži a njima se služite čitavih 10 godina. Narod prepoznaje polako vaše pravo lice, a to ćete videti kroz 3 meseca!

  Reply
  1. Bobili

   Sta cemo da vidimo? Sns ce osvojiti vise na sledecim izborima, jer narod gleda brze trake kako se rade, gleda dolazak investitora, gleda radove na gerentoloskom, ne pada narod na tu vasu ostrascenost i mrznju koju samo nudite.

   Reply
  2. Teodora

   Tako i svake godine pricate i pisete, a narod izadje i glasa za njih, jer se narod opametio i ne naseda na trikove i podvale onih koji su vladali i pokazuju se kao losi.

   Reply
  3. Leposava

   Sve sto pricate nije u skladu sa istinom. Svi parametri govore drugacije i stopa nezaposlenosti i visina primanja i sve ostalo i zaista nije u redu da se na takav nacin sluzite izvrtanjem istine, samo radi sticanja nekih politickih poena.

   Reply
   1. Bobili

    A sta mislis da njih zanima istina? Tako i Vucica napadaju, a sve govori da covek radi i bori se i ima rezultate koje ne mogu da mu ospore i samo sire mrznju.

    Reply
  4. Nikola

   Kroz tri meseca iz Valjeva će otići takva podrška politici Aleksanda Vučića da ćeš se zaprepastiti, jer ti očigledno živiš u virtuelnom svetu samoprozvanih “slobodnih” medija!

   Reply
  1. Pitam samo

   Kako vas ne mrzi da hejtujete i pricate neistine? Sto onda nas glasaju, a vas nece?

   Reply
  2. Objektivno subjektivan tip

   Zanimljivo je da vas koji ne mozete cenzus da predjete vole, a ovi sto imaju 60 procenata na izborima su nepopularni. Aha, kako da ne. Ima ovaj put da osvoje na izborima vise, jer vi nista ne nudite sem mrznje i pljuvanja. A narod hoce rad, a ne prazne price.

   Reply
  3. Stoja

   Molim vas da ne pričate u moje ime. Ako vi ne možete da vidite ja i te kako mogu i želim. Nisu svi protiv niti su svi botovi. Ima i nas neutralnih.

   Reply
  4. Doktor svog posla

   A vas ispodcenzusase vole? To je kao da ja koji se razumem u fudbal toliko koliko ga gledam ponekad, napadam Mesija da je los fudbaler i da ga publika ne voli, a on covek doktor svog posla.

   Reply
  5. Željka

   Ti pričaj u svoje ime, a ne u ime naroda. Narod će pokazati u aprilu kome veruje. Dosta mi je vas pojedinaca koji pričate u ime svih nas.

   Reply
 2. Zeljko Milutinovic Zivotinja

  Kod ove je sve na silu,cak i gluma da je fina osoba,vestacki osmesi itd.

  Reply
  1. M. G.

   Vama nadimak govori vise o vama, nego bilo sta. Cak i ovaj komentar, pun mrznje, zaseni vas nadimak, jer sto kazu “kad selo nadene nadimak…”.

   Reply
  2. Ica smekerica

   Jelena je dobra zena i zena dusevna, pomaze svima i da je srece da je vise ovakvih zena kakva je Jelena, gde bi nam kraj bio.

   Reply
  3. Jelena mi te volimo

   Gospodine Zivotinjo sram da vas bude! Zena je jako postena i njen osmeh, skirenost i unutrasnja lepota, ako nerviraju vas i vama slicne, ne morate nas opterecivati svojoj ostrascenoscu, jer narod ne voli one koji mrze i koji su stalno nadrndani i samo zvocaju. To sto Jelena blista i sto se na njenom osmehu vidi da vlada sobom i da je srecna, to joj moze samo biti plus. Jelena, samo napred, ne obazirite se na ove likove i sako gurajte kroz zivot tako nasmejani i slobodno se smejte, jer ovo i jeste slobodna zemlja.

   Reply
   1. Zene sa Petog Puka

    Tako je! Sve zene grada Valjeva su na Jeleninoj strani, jer samo ona moze tako dostojanstveno, a u isto vreme graciozno da nas predstavlja!

    Reply
  4. Sikiriki

   Jeste ona divna zena. Znam je preko nekih zajednickih prijatelja i zena je skroz na mestu.

   Reply
  5. JAKA I STABILNA ZENA

   JA NE ZNAM STA VAM SMETAJU JAKE ZENE I ZENE SA STAVOM? KAKO VAS MUSKARCE KOJI SE PLASITE JAKIH I USPESNIH ZENA FRUSTRIRAJU JAKE I STABILNE ZENE!!!

   Reply
 3. Miki

  Samo napred braco naprednjaci. Ne obazirite se na lazi i mrznju koju sire oni koje narod nece.

  Reply
 4. Gulijaner

  Ja cu da izadjem na referendum i da glasam za DA, jer je to jedini nacin da se izvuku sudije od politike i podrzavam inicijativu trenutne vlasti za ovakvim poduhvatom ciji znacaj cemo shvatiti, tek kad sve to zazivi.

  Reply
 5. Ha ha

  To sto beze od socijalista odbornici, to je njihov problem. Beze, jer se ne slazu sa ponasanjem onog Pavlovica.

  Reply
 6. Jovana P

  Odlični rezultati vođenja povereništva valjevskog SNS-a postaju sve vidljiviji u gradu. Zaustavljeno je propadanje grada, radi se i gradi na sve strane i stižu čak dve nemačke fabrike. Tek će Valjevo zasijati!

  Reply
 7. Srki

  Bravo Jeco kraljice. Najjaca si i mnogo te volim sto si realna zena i objektivna, smirena, ja to cenim.

  Reply
 8. Vanja

  Ovo je žena koja konačno može promeniti situaciju u Valjevu i ispraviti sve ono što je bilo loše. Nije to lak posao i ne može se preko noći rešiti, ali bitna je volja, spremnost i svakako sposobnost.

  Reply
 9. Mile

  SNS je uvek slušala građane i preduzima sve da se grad razvija. Podrška od mene na zakazanim izborima.

  Reply
 10. Aco Srbine

  Srbija je odlucila jos 2012. kojim putem ide na srecu nasu, svih, pa i ovih sto pisu lazi i samo napadaju.

  Reply
 11. Mona

  Polako se prepoznaje nova energija koju nosi Grad na čelu sa novim gradonačelnikom. Vidi se da se Laza trudi da se sve što je obećano prošle godine sprovede u delo.

  Reply
 12. Mima

  Uvek sam poštovao hrabre žene i muškarce koji su imali inicijativu, rešenje za probleme za koje su građani zainteresovani. To danas vidim, da se SNS trudi da reši.

  Reply
 13. Milica

  Narod ce u nedelju birati ono sto je vazno za dalji napredak Srbije a to je DA na referendumu.

  Reply
 14. Ivica

  Predizobrna obećanja su počela da se ostvaruju od asfaltiranja ul.Vuka Karadžića, početak radova na Gerontološkom centru do rešavanja problema aerozagađenja.

  Reply
  1. Pedja

   Lepo je verovati,ali kada pocnes slepo da verujes onda postanes slep(ac).Ulica VK je trebala da bude gotova ze jedne pare do 06.12.2021 ali nije ni mesec ipo kasnije.Lako se prodje ividi da cela ledna treecina jos nije uradjena.I izadje se uvece napolje ili u toku dana i vazduh se oseca,ali bas.Razumem ja sztah od gubitka privilegija,ali valjda ima i obraz neku cenu i kod vas iz radikala(SNS je punkt)

   Reply
 15. Đorđe

  Podrška Jeleni Nikolić Lekić i SNS u Valjevu. Drugačiji pristup je vidljiv i problemi u gradu su počeli ubrzano da se rešavaju. Dolazak dve nemačke fabrike svakako će uticati da se Valjevci i Valjevke zaposle i ovde stvore svoju budućnost.

  Reply
 16. Merima

  Samo oni kojima nije intetes jaka, uspesna, pravno uredjena drzava mogu u nedelju zaokruziti ne ali hvala bogu takvih je samo sacic. Izadjimo na Referendum i zaokruzimo DA

  Reply
 17. Micika

  Ja cu izaci, jer verujem svojoj drzavi i znam da, ako drzava kaze da tako treba, da je tako i najbolje.

  Reply
 18. Crna Leptirica

  Podrska Valjevu i SNS imaju prave ljude i gradjani su im zahvalni na toj borbi za napredak u buducnosti!

  Reply
 19. Vlade

  Smetaju mi ovi sto napadaju vlast, a ni oko svoje kuce nista ne rade. Samo cekaju da nesto padne sa neba.

  Reply
 20. Мод

  Хвала Јелена, чим ти кажеш ” да “, ја сам сто посто сигурна да треба да заокружим ” не “.

  Reply
  1. M. G.

   Ti si smarac i sve komentare cirilicom hejterske si ti napisao/la. Ne znam zasto mislite da sejanje mrznje i cist hejt ce da nesto vam doprinesu? Narod je odabrao najbolje i narod se opametio 2012. godine.

   Reply
 21. Loki

  Vucic je za to. Nemam ja tu onda dileme, jer on covek najbolje zna sta treba i ja cenim njegove odluke, jer se i pokazuju kao najbolje.

  Reply
 22. Kontras

  Narod je za njih, jer rade , a ne za mrzitelje kao sto ste vi gospodjo iz opozicije.

  Reply
 23. Neven

  U političkom životu grada, potrebni su nam stabilnost, uvažavanje i poštovanje, kao i veliki entuzijazam u radu. U nešto više od godinu dana, pokrenute su neke važne stvari i oseća se neki pozitivan kurs kojim grad plovi. U budućnosti, građani očekuju još više rada i rezultata.

  Reply
 24. Плави

  Ова госпоја је само још један опортуниста без кичме, а за СНС секту такви су идеални. Таквима се, када остану без фотеље, више и не живи.

  Reply
  1. M. G.

   Kako vredjate ljude koji rade? Pa ne bi im narod verovao da nema rezultata sta je vama, okanite se mrznje jednom za svagda.

   Reply
 25. Snežana

  Situacija u Valjevu je mnogo bolja od kada je SNS na vlasti. Uslediće novi projekti u Valjevu koji će doprineti razvoju grada i zapošljavanju mladih i građani će moći da žive bolje i kvalitetnije.

  Reply
 26. Sofija

  Ponuđene ustavne promene na referendumu su korak do boljeg pravosuđa Srbije .Takođe su nastavak harmonizacije propisa sa EU i sprovođenja evrointegracija .Na putu Srbije u Evropsku uniju su potrebni politička stabilnost ,unapređenje političkog dijaloga, investicije ,rešavanje raznih nagomilanih problema i dr. što je takođe i prepoznato na lokalu od strane vlasti kojoj su građani dali najviše poverenja prošle godine na izborima. Valjevo će u narednom periodu nastaviti sa uspešnom transformacijom u moderan evropski grad.

  Reply
 27. Cakana

  Jelena, vracas veru u ljude. Da je vise takvih zena na politickoj sceni bili bi jaci od Svajcarske.

  Reply
 28. Maki

  Nisam bila clan nijedne partije, ali kad procitam sta ova zena prica i posto sam je slusala i ranije na televiziji, oticicu sledece nedelje da se uclanim u sns. Nama zenama sa stavom mesto je u sns-u.

  Reply
 29. Urke

  U lokalnoj skupstini naprednjaci dominiraju. Socijalisti se raspadose, otislo im je 5-6 odbornika, to dovoljno govori i kakva su ekipa bili inace.

  Reply
  1. 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

   Nemoj tako o Socijalistima,pa lekićka je bila socijalista i mnogi drugi u vašoj partiji.A ima i žutih,Vesić,šaponjić,Mali,pola rukovodstva čine zuri u Beogradu.Pgledaj snimke sa Jutjubu.sokole imaš glavu pa malo razmisli i sam znaš da sam u pravu.

   Reply
 30. Meri Sery

  Jelena je sama sebi bot, pola pozitivnih komentara o sebi je ona napisala.
  Budite fer pa objavite komentar.

  Reply
  1. Akademik

   To sto ti sam pises i napadas zenu to ne znaci da ona nema podrsku. Ona ima podrsku svih normalnih ljudi i intelektualaca.

   Reply
 31. Ubzanje do raspada

  Polaaaaako botovi!!! Pa ne mora komentar ( hvalospev, a totalno neosnovan!) svakog minuta! Nisu vam, valjda, tako izdali direktivu???!! Pa providno je, bas!

  Reply
 32. Cana

  Jelena najbolja si. Ne mogu ti ni godine nista niti bilo ko i kako koja godina sve si jaca.

  Reply
 33. Neću na referendum

  Kada čujem ovu ženu,nešto mi kaže nemoj izlaziti na referendum i poslušaću,ja ne izlazim hoćeš samnom

  Reply
 34. Bunt

  Hahha Al su botovii aktivni,koliko budala Ima u valjevu da veruje ovoj sekti koja ce jas malko vladati a onda krece lustracija,trazite dobre advokate nece vam pomoci ni vase sudije koje sada postavljate ovim zakonom.

  Reply
 35. Revolucija

  Sve ovo vodi ka sveopštem ustanku naroda,tada će pasti svi zakoni koji su doneseni isključivo da bi sebe zaštitili i sve pokradeno kao i sav kriminal,ovoga puta 6 Oktobar će dugo potrajati za razliku od prošloga ustanka,ovoga puta sav ološ se sam odvojio i prešao na stranu vlasti dok je 5 Oktobra bio skoncentrisan u 17 stranaka koji su sami sebe nazvali opozicija.Ovoga puta toga neće biti, sada postoje samo dve strane,jasno definisane i definisana lustracija

  Reply
  1. Ha ha

   Ene Pavlovicu, ustade li ti danas, prodje dan, a tebe nema? 😃 Jesi jos nekog odbornika oterao iz socijalista? 😃🥰

   Reply
 36. sin anarhije

  Izgleda da je celo clanstvo sekte revnosno istrcalo u prve borbene redove braneci i hvaleci samo sebe, u vezi rezultata koje vidimo na svakom koraku ali u negativi, sve vam dzaba, narod vas ne voli i ne izlazi na glasanja , a drze vas samo izlapeli penzioneri … moram da pomenem i krajnji bezobrazluk kada me jutros neko zvao iz sekte na mobilni , gle cuda , odakle im moj privatni broj , da me uputi na referendum , mada ta mladica zna kako je prosla kad je to rekla …. opametite se braco , posast je uzela maha , a posledice ce biti i vec jesu katastrofalne ….

  Reply
 37. Nema sramote

  Kako te nije sramota,do duše kod socijalista nikada niti su znali za sramotu

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.