Investicije JKP Vodovod za ovu godinu 62,5 miliona

Investicije JKP Vodovod u ovoj godini iznosiće 62,5 miliona . Najveća investicija odnosi se na izgradnju vodovodne mreže u Žabarima.

Ivan Filipović

“Što se tiče rekonstrukcije gradske vodovodne mreže tu je predvidjeno 27,9 miliona dinara . Predvidjeno je da budu uradjene ulice u kojima do sada imamo zabeležene velike probleme u vodosnabdevanju . To su : Mostarska ulica, Bogdana Bolte , Palih boraca , Kordunaška, Gorana Selakovića to je ulica koja je bila u programu za prošlu godinu iz naših sopstvenih sredstava I nije uradjena pa je predvidjena u ovoj, Kalemgdanska, Divčibare –Marinkovića kosa , Krušikovo naselje I predvidjen je krak Suvoborska ulice”, kaže direktor Vodovoda Ivan Filipović.

Po njegovim rečima u investicijama najveće mesto zauzima izgradnja vodovodne mreže u Žabarima. “Taj vodovod gradimo u dve faze, tu je i deo koji se odnosi na potrošače koji su se do sada snabdevali sa mioničkog vodovoda . Takodje predvidjena je I rekonstrukcija I dogradnja vodovodne mreže u Gornjoj Grabovici za šta imamo dogovor sa nemačkom humanitarnom organizacijom za sredstva.”

Svakodnevno u Vodovodu prijavljuju se kvarovi na mreži, a kako Filipović navodi leti se broj prijavljenih kvarova kreće I do 20 dnevno. Prekopane ulice uvek su trn u oku gradjanima . “Mi kvarove moramo da otklonimo I da omogućimo gradjanima normalno vodsnabdevanje , nakon završetka radova neophodno je da se postigne zbijenost nasutog materijala I zato se nekad malo čeka na asfaltiranje tih delova naročito ako su padavine veće u tom periodu. Vodovod ima izvodjača na godišnjem nivou koji se dobija na tenderu I njegova je obaveza da ulicu vrati u prvobitno stanje . Vrednost tih radova za ovu godinu je 6 miliona dinara. Za popravke, rezervne delove, cevi, u proseku godišnje izdvajamo do 10 miliona dinara. Zavisi od godine do godine , nekada je to više jer sanacija kvarova košta”, kaže direktor Vodovoda.

Situacija na Divčibarama vezana za problem otpadnih voda izvesno bi bila I lošija da potisna cisterna Vodovoda tri puta nedeljno ne ide na Divčibare . Ipak cisterne su stare. “Mi imamo tri cisterne I ova najmladja je 2006. Godište I jedino ona može da ode do Divčibara. Često idemo gore jer na Divčibarama ne postoji nijedna druga odbrana od problema vezanih za kanalizaciju. Mi smo u preliminarnim razgovorima predvidjali investiciju za cisternu , to je oko 30 miliona , ali grad za sada nije odobrio tu investiciju , možda nekim rebalansom , ali za sada nema kupovine. Planirano je uz finansiranje države 20 km mreže na Divčibarama I ide se ka tome. Dok to ne bude završeno naša cisterna je neprestano na terenu. Moguće da naredne godine udjemo u takvu investiciju, nabavke još jedne cisterne”, potvrdjuje Filipović.

 

15 comments on “Investicije JKP Vodovod za ovu godinu 62,5 miliona

  1. Dusanka

    Mi u grabovici cemo opet da izvisimo. Godinama smo leti bez vode, sad pred izbore kazu da ce biti neka rekonstrukcija samo da bi nas ucutkali.

    Reply
  2. Bobili

    Dobro je da nije vise direktor Vodovoda socijalista. Oni su tu firmu unistavali dugo.

    Reply
  3. M. G.

    Radi se, ne mogu da kazem. Opet je ovaj novi direktor bolji od predhodnih nekoliko, a narocito od Pavlovica, on je bio najgori.

    Reply
  4. Vojvoda

    Dobar momak ovaj direktor ne da im da dzorisu i uzimaju pare od gradjana kao sto su radili dok su crveni vladali.

    Reply
  5. Sanela

    To preduzece su ojadili komunisti pocevsi od onog prvog malog sto je bio direktor ne mogu da mu se setim imena. Pitajte ih koliko su za vreme njega prikljucaka uradili, a koliko im se vodi na izvestaju o radu? Ovaj mi deluje ok. Za sad sam zadovoljena Filipovicem.

    Reply
  6. Za direktora

    Zašto ekipe vodovoda ne izlaze na teren po prijavi koju treba da otklone o svom trošku? Više puta prijavljeno, nije bilo snega, nije bilo leda?

    Reply
  7. Steva

    Planskim rešavanjem, prvo gorućih problema i pitanja, dobrim projektovanjem i odgovornim radom, doći će se do toga da će u nekom periodu većina pitanja biti rešena. Samo je bitno da se sa radom ne prestaje.

    Reply
  8. sin anarhije

    Jos jedno od propalih valjevskih javnih preduzeca, imam gomilu znanaca tamo , svi sastavljaju mesec radeci privatno druge poslove , raspad ..

    Reply
  9. Brana

    Mi živimo u Grabovici kao u 12 veku, vodu vidimo samo u vreme padavina. Samo laži, laži i obećanja.

    Reply
  10. Goksi

    Godinama ne krpite rupe! Godinama! I pričate o investicijama. Da li neko kontroliše krpljenje rupa od nadležnih u vodovodu?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.