Andrić i Milutinović na pripremama sa najboljima u zemlji

Bojan Andrić kadet i Nemanja Milutinović junior, takmičari Rvačkog kluba Mladost učetvovali su na priprema mladih talenata koja se održavala na Vojvodjanskoj rvačkoj akademiji u Kanjiži.

Na poziv selektora regionalne reprezentacije Srdjana Djokovića oni su učestvovali u ovom projektu koji je za krajnji cilj imao kompleksno testiranje od strane Zavoda za sport kako bi se napravila selekcija najboljih mladih rvača koji će učestvovati u projektu „LA-2028“.

Na pripremama imali su prilike da rade sa najboljim trenerima kao što je Sreten Damnjanović nekadašnji prvak sveta u rvanju i proslavljeni trener. Kao sparing partnere imali su čak i Kristijana Frisa koji je prvak evrope iz 2017 godine i bronzani na prvenstvu sveta 2007 godine.

Velika čast je što smo imali dva predstavnika u ovako ozbiljnom projektu Rvačkog saveza Srbije. Bavljenje rvanjem u Srbiji dobija potpuno drugu dimenziju u odnosu na predhodne periode, ovakvi projekti su veliki korak napred. Sama pomisao da postoji mogućnost da neko iz našeg kluba sa Kolubare udje u projekat koji za cilj ima Olimpijske igre budi u svima nama dodatnu energiju da nastavimo dalje. Ovo je pre 8 godina bilo nezamislivo, treniralo se 3 puta nedeljno na pocepanim strunjačama, u sali je treniralo 6 do 10 rvača, dok je juniorsko zlato u grčko rimskom stilu, koji je dominantan u Srbiji, bilo nedostižno.Rvački klub Mladost samo u prehodne tri, četiri godine može da se pohvali sa 4 juniorska šampiona, 2 šampiona i 1 vicešampionom Srbije u uzrastu do 23 godine, bronzom u seniorima u grčko rimskom stilu. Prethodne godine takmičilo se preko 30 rvača. Sve ovo je rezultat velikog entuzijazma i rada svih činilaca kluba ali i pomoći lokalne samouprave pre svega sa prostorom za trening. Početak 2022 godine najavljuje dobru sezonu naših takmičara i još dosta novih uspeha.

Nenad Lukić, predsednik

 

4 comments on “Andrić i Milutinović na pripremama sa najboljima u zemlji

 1. Top16

  Veliki posao za Valjevsko rvanje je uradio Marko Jovanovic!
  Ovo su plodovi njegovog rada.

  Reply
 2. Stefa

  Sram vas bilo !! Upropastili ste rvanje u gradu sklonili ste prave rvace da bi preuzeli klub. Vucete se po sns u i bavite se sportom … Neka napise onaj Rema svoje PRAVE a ne lazirane rezultate u sportu i onaj Dusan policajac sto ga je otac sa njegovih 25 godina dovodio na treninge i molio rada da ga progura u policiju nekako …. Sram vas bilo treba da se stidite sami sebe i svega ovoga sto pisete izmisljate lazete i hvalite se da bi pokupili poene. Trenirate vi decu koji niste nikad bili rvaci treba ne daj boze neko dete da se povredi. Tuzno mi je i ruzno da citam ove naslove … Ni ja nisam neki uspesan rvac ali sam pri klubu dvadeset i kusur godina. Sramota velika sramota !! Nek vam je na dusu i obraz ako ga imate.

  Reply
 3. SramoticA

  Rema pa 5 praznih mesta pa neko drugi za rvanje u ovom gradu, imate 4 clana po treningu,bez takmicenja a pricate da ste klub

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.