Veće: Proširenje privredne zone

Gradsko veće prihvatilo je  predlog izmene i dopune Plana generalne regulacije „Privredna zona“ – druga izmena. Cilj Izmene i dopune PGR – a – druga izmena je proširenje granice obuhvata, kojima će se obuhvatiti deo područja u KO Popučke, radi proširenja privredne zone. Danas sednica Skupštine na kojoj se očekuje usvajanje predložene izmene.

Izmene i dopune PGR – a – druga izmena, odnose se na proširenje granica obuhvata Plana generalne regulacije „Privredna zona“, za površinu od 34,9 ha u KO Popučke, tako da ukupna površina PGR – a sa predmetnim proširenjem iznosi 264,86 ha. Predloženo područje izmene i dopune PGR – a – druga izmena obuhvata KO Valjevo u površini od 10,7 ha i deo u KO Popučke u površini od 34,9 ha, čime ukupna površina obuhvata izmene i dopune PGR – a – druga izmena iznosi 45,6 ha.

Cilj Izmene i dopune PGR – a – druga izmena je proširenje granice obuhvata, kojima će se obuhvatiti deo područja u KO Popučke, radi proširenja privredne zone; stvaranje neophodnih planskih uslova za proširenje privredne zone, kojima se stvaraju uslovi za privredni razvoj grada Valjeva; stvaranje planskih osnova sa pravilima uređenja i građenja i ostalim parametrima za izdavanje lokacijskih uslova, građevinskih dozvola za realizaciju investicionih projekata u cilju privrednog razvoja grada Valjeva; podizanje nivoa urbaniteta unapređenjem infrastrukturne mreže i prostorno – fizičkim oblikovanjem; razrada smernica i ciljeva planske dokumentacije šireg područja i utvrđivanje pravila uređenja i građenja, kao i zaštita životne sredine.

Danas će biti održana i sednica Skupštine na kojoj će biti samo jedna tačka dnevnog reda upravo usvajanje pomenute odluke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.