U Mionici se video nadzorom bore protiv divljih deponija, pokriveno više lokacija

U cilju sprečavanja stvaranja divljih deponija, Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa opštinom Mionicom postavilo je video-nadzor na lokacijama gde su letos uklonjena nelegalna smetlišta. Na ovaj način komunalni inspektori kontrolišu koji građani, ili pravna lica otpad odlažu na nedozvoljen način, i moći će da budu sankcionisani zbog ugrožavanja životne sredine.

Na deponijama gde je instaliran video nadzor izvršeno je čišćenje zahvaljujući projektu sanacije divljih deponija, za koje je Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo  1,9 miliona dinara, a lokalna samouprava učestvovala sa još pola miliona dinara.

-Zahvaljujući podršci Ministarstva za zaštitu životne sredine i ministarke Irene Vujović, u Mionici je izvršena sanancija divljih deponija, a sada su postavljene i kamere. Vlada Republike Srbije ulaže velike napore kako bismo svi imali zdravu i čistu životnu sredinu. Samo za kanalizacionu mrežu u Mionici i Vrujcima i prečistače otpadne vode, Vlada je opredelila 1,2 milijarde dinara-rekao je predsednik opštine Mionica, Boban Janković.

Kamere su instalirane na kritičnim lokacijama, u Mionici i Banji Vrujci gde je najveća koncentracija otpada. Kamere će obezbediti celodnevni nadzor, što će komunalnoj inspekciji omogućiti da sankcioniše neodgovorne građane.

-Zdrava životna sredina nam je imperativ. I zato smo izgradili toplanu na biomasu. Smanjena je koncentracija aerozagađenja, a značajno poboljšan kvalitet vazduha. Za izgradnju toplane izdvojeno je 138 miliona dinara. Izrgadili smo linijski park uz reku Ribnicu, u dužini od pola kilometra, koji će biti nova zelena oaza i atrakcija Mionice -dodao je Janković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.