Skupština odlučila: 13 hektara za Hansgrohe

Skupština na hitnoj sednici usvojila dve odluke vezane za otudjenje neizgradjenog gradjeviskog zemljišta I Program postupka otudjenja bez naknade. Obe tačke dnevnog reda usvojene su bez veće rasprave.

Skupština grada usvojila je odluku o  otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine grada Valjeva u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade. Grad Valjevo otuđuje iz javne svojine grada Valjeva, neizgrađeno građevinsko zemljište, suvlasnički udeo od 129925/130700 u kat. parc. br. 18722 KO Valjevo, ukupne površine 13.07.00 ha, upisana u list nepokretnosti br. 17836 KO Valjevo, u javnu svojinu Republike Srbije, bez naknade, a radi realizacije investicionog projekta od značaja za Republiku Srbiju i grad Valjevo. Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojini grada Valjeva, u javnu svojinu Republike Srbije, bez naknade, zaključiće Gradonačelnik grada Valjeva sa Republičkom direkcijom za imovinu Republike Srbije, u roku od 30 dana od dana donošenja ove odluke.

Kako se moglo čuti,  Grad Valjevo, Republika Srbija i Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o Beograda, potpisali su Memorandum o razumevanju, a u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede odnose i time olakšaju realizaciju investicije za koju je zainteresovano Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o Beograda, kao ulagač. Ulagač je zainteresovan za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Srbiji, gradu Valjevu, u oblasti sanitarija.
U skladu sa dostavljenim Biznis planom za investiciju u Srbiji, Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ , do kraja 2028. godine planira da uloži 85.000.000,00 evra u materijalna i nematerijalna sredstva i zaposli 1000 novih radnika na neodređeno vreme.

Zaključkom Vlade Republike Srbije, utvrđeno je da je Investicioni projekat Privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Hansgrohe group“ d.o.o. Beograd, projekat od značaja za Republiku Srbiju.

Na sednici Skupštine nije bilo veće rasprave o ovim tačkama dnevnog reda , a za reč se javio odbornik Lokalnog fronta Željko Trifunović koji je ponovio stav ovog Udruženja da se grad ovakvim postupanjem ponaša nedomaćinski .”Ponovo imamo situaciju da grad po papreno visokim cenama kupuje zemljište, a potom ga prodaje po jako niskim cenama ili ga u još gorem slučaju poklanja,”rekao je Trifunović čije je izlaganje u više navrata prekidala predsednica Skupštine Snežana Rakić koja mu je izrekla više opomena . Njena reakcija bila je u par navrata ishitrena s obzirom da je na pomen imena premijerke Ane Brnabić odmah reagovala rečima : “Držite se teme, izričem Vam opomenu!” Trifunović je pak nastavio pa se ispostavilo da je samo čitao materijal koji je dostavljen odbornicima , a u kom se izmedju ostalog navodi da je Vlada RS čija je predsednica Ana Brnabić potvrdila da se dolazak kompanije Hansgrohe smatra od značaja za RS.

Skupština je usvojila i Program postupka otudjenja bez naknade. Osnovni cilj donošenja Programa je otuđenje građevinskog zemljišta radi izgradnje objekta za namenu predviđene urbanističkim planovima, a u obimu koji omogućava postojeća infrastruktura ili infrastruktura čija je gradnja planirana.

15 comments on “Skupština odlučila: 13 hektara za Hansgrohe

 1. Minja

  Ovaj projekat ima veliki značaj za Republiku Srbiju, ali mnogo veći za Valjevo i Valjevce.

  Reply
  1. Анонимни

   Оно што Немци нису могли да узму митраљезима, сада им се поклања. Насупрот томе, домаћи предузетници не добијају овакве поклоне.

   Reply
  2. Пиле Ћами

   Има има, у првој години ће запослити 2 радника, у другој 5 а у трећој 15. Биће Ваљево привредна аждаја.

   Reply
 2. Lora

  Nada se ponovo vraca u nas grad, dolaskom stranih investitora jos veci broj sugradjana bice u mogucnosti da se zaposli.

  Reply
  1. sin anarhije

   Idi ti pa rintaj za 45 hiljada , umesto sto sedis kao i ostali bolidi u stranci i prepisujes recenice koje su vam naredjene da objavite , jadnici …

   Reply
 3. SNSovac

  Nasi sugradani beze iz valjeva trbuhom za kruhom.Nece da rade za plate sa kojim nemogu da prezive tako da dzaba dolaze u Va kad nece imati ko da radi.Pogledajte kolika je prosecna plata u Va pa sami presudite.

  Reply
 4. Feniks

  Svaka strana investicija i nova radna mesta znače za naš grad, ovo je veliki projekat i imaće veliku korist za sve Valjevce!

  Reply
  1. sin anarhije

   Tebi bi bilo korisno da se spremas za bezaniju od aprila , dogoreva vam sveca …

   Reply
 5. Stojko

  Za sedam godina i plata malo veća od minimalca..Čemu se radujete botovi,akoje sve tako lepo uzmite napustite javna preduzeća i čekajte,dase otvori fabrika..

  Reply
  1. Tanja

   Bravo za komentar! Dok su oni na jaslama, ostali da crnče za minimalac i da rade u pelenama. Takvi investitori se dovode u Srbiju. I gde je podsticaj domaćim preduzetnicima, posebno onim malim koji imaju porodičan biznis, a koji je kičma preduzetništva svuda u svetu ? Zašto je naš čovek uvek manji u rođenoj zemlji u odnosu na stranog poslodavca, migranta, izbeglicu ?

   Reply
 6. Konrad

  Vi, većnici Valjevske Skupštine, i botovi iz ovih komentara, ste glupi kao Sebastijan!
  H A U G !!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.