Počelo veštačko osnežavanje ski staze na Divčibarama

Na Divčibarama počelo veštačko osnežavanje ski staze. Visina snežnog pokrivača na ovoj planini je trenutno 15cm. Jutros temperatura u minusu .

Sneg koji je padao pre par večeri na Divčibarama je napadao u visini od 15cm. Kako Vamedia saznaje to je bilo sasvim dovoljno da se počne sa veštačkim osnežavanjem. Kako se može videti na sajtu Divčibare ski resorta koje inače upravljaju ski stazom moguća je kupovina onlajn karata za ski pas , a raspon cena kreće se od 350 dinara do 33 000 dinara u zavisnosti od toga na koliko se dana kupuje ski pas.

Ski staza Crni vrh, u okviru Divčibare Ski Resort-a, nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Na stazi je 2016. godine uveden sistem za veštačko osnežavanje. Dužina staze je 850 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na stazi se nalazi ski rental, škola skijanja i kafe bar na otvorenom.

Ski staza je 2016. godine izdata u zakup na 15 godina  preduzeću Kej invest nekretnine po ceni od jednog dinara uz obavezna ulaganja  koje su bile  podeljene su po sezonama , a izmedju ostalog to su: uredjaj za ravnanje ski staze, uredjaj za veštačko osnežavanje, mobilna pumpa za vodu, oprema za sigurnost, oprema za signalizaciju sa upozorenjima, izgradnja instalacija za veštačko osnežavanje , nabavka polovnog elektronskog sistema za izdavanje , evidentiranje i naplatu ski karata. Već u prvoj sezoni 2016.godine  zakupac je uradio kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, a najveća novina bio  je sistem za veštačko osnežavanje.

 

1 comment on “Počelo veštačko osnežavanje ski staze na Divčibarama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.