Održana komemoracija tragično nastradalom mladom rukometašu

Članovi porodice, rodbina, prijatelji, školski i klupski drugovi, oprostili su se od tragično nastradalog Ognjena Pejića (21) na komemoraciji u valjevskoj Hali sportova koju je organizovao njegov ORK “Metalac”.

Ognjen je poginuo u utorak, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Šabac-Valjevo u mestu Draginje. Pored njega, na licu mesta su nastradali Valjevka Irena Maksimović (20) i Nemanja Aćimović (20) iz Osečine.

Na današnjoj komemoraciji, predsednik i potpredsednik ORK “Metalac” Rade Marić i dr Zoran Živković podsetili su da je Ognjen sa 12 godina počeo da se bavi rukometom u Omladinskoj školi “Metalca”, već sa 15 godina je igrao Inter-ligu, a potom i Super “B” ligu. Mladi sportista u nekoliko navrata bio na spisku kandidata za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, a igrajući na mestu desnog krila, izuzetno je napredovao i izrastao u lidera ekipe u Prvoj ligi “Zapad”, što je potvrđeno i priznanjem za najboljeg strelca na poslednjem “Gužvinom” memorijalu.

“U šoku smo što smo te izgubili, ali smo ponosni što smo iznedrili biser rukometa. Van terena Ognjen je plenio dobrotom, ponašanjem i vaspitanjem, maštao je da pređe u veći klub gde bi nastavio svoju sportsku karijeru, ali je preksinoć zadužio dres nebeske sportske reprezentacije Valjeva”, rečeno je na komemoraciji.

“Mangupe naš dobri, kajem se što ti ranije nisam rekao koliko si nezamenljiv deo našeg tima.  Faliće nam ta tvoja mangupska prevara na terenu, koja nam je toliko puta donela prednost. Iza sporta bio si duša od čoveka, pravi prijatelj koji je uvek bio tu. Oprosititi se od prijatelja i brata i naći reči utehe, nemoguće je jer takvih reči nema i nikada ih neće biti. Vole te tvoja braća, mirno spavaj” rekao je kapiten rukometaša Krsta Đerić, Ognjenov saigrač i prijatelj.

Komemoracija Pejiću se završila onako kako se najčešće čulo sa tribina dok je igrao za “Metalac” – uz gromki aplauz i skandiranje „Ogi, Ogi“.

Pored Valjeva, i Osečina se danas, proglašavajući Dan žalosti, oprostila od svog mladog sugrađanina Nemanje Aćimovića (20), takođe nastradalog u istoj saobraćajnoj nesreći i takođe sportiste, s obzirom da je trenirao košarku u KK “Osečina”. Danas je sahranjena i Valjevka Irena Maksimović (20), studentkinja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, treća tragično nastradala u ovom udesu. Irena počiva u porodičnoj grobnici u Ražani kod Kosjerića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.