U Beogradu Karleuša I Marija Šerifović, Valjevo za sada bez dočeka Nove godine

Crna Gora donela odluku da nema proslava Nove godine na otvorenom, nema svadbi ,a najavljuje se I produženje važenja kovid propusnica. U Srbiji za sada nema ni pomena o nekim novim merama, a jedino što je poznato jeste da će u Beogradu za najludju noć besplatno nastupati: Sara Jo, Marija Šerifović i Jelena Karleuša. U Valjevu odlukom Štaba još pre par meseci zabranjene su javne manifestacije.

Broj obolelih u Valjevu pao je ispod pedeset dnevno, a koliko krajem avgusta I početkom septembra broj obolelih kretao se do 300. Ubrzo posle ovako visokih cifri Štab zaa vanredne situacije u Valjevu doneo je odluku kojom se zabranjuju javne manifestacije.

Tako je izostala manifestacija Duvan čvaraka bar kada je organizacija grada u pitanju. Ipak, održan je Abro fest , sa ograničenim brojem mesta u Sali, najavljuje se I Džez fest koji će koliko je za sada poznato biti održan u istim uslovima. Obe manifestacije finansiraju se iz budžeta grada.

Ipak, doček Nove godine , po dosadašnjim informacijama , najverovatnije neće biti organizovan. A doček je u Valjevu često ili najčešće bio predmet brojnih sporenja.

Dok su jedni pljeskali , drugi su zviždali.

Najveći  novogodišnji koncerti u Valjevu su održani u periodu 2012-2016 kda su za najludju noć u Valjevu nastupali, Željko Joksimović, Neverne Bebe, Ana Bekuta, Miki Jevremović, Moje tri, Vlado Georgijev I slično.

Ipak valjevska javnost dobro I još uvek pamti koncert Šabana Šulića u trajanju od 25 minuta pa I kocerte koje grad platio , a koji su uz najminimalniju posetu bili organizovani na Divčibarama.

Za dobar koncert bio on novogodišnji ili neki drugi jasno je da treba novca, naročito sada pa I naredne godine kada je poznato da su estradni umetnici malo zaradili zbog epidemije korona virusa I mera koje su donošene s tim u vezi. Milion, dva ili tri odavno je poznato, nisu dovoljni da podmire apetite velikih Zvezda naročito ako su u godini iza prihodovaali jako malo. Gotovo uvek traži se pomoć sponzoraa I donatora koji sve češće žele da ostanu anonimni.

Dok jedni smatraju da je novogodišnji koncert bacanje para drugi pak misle da I oni koji ne mogu sebi da priušte doček u nekom dobrom restoranu trebaa da dočekaju novu godinu . Gotovo svuda u svetu najaveći gradovi uvek organizuju dočeke na gradskim trgovima pa je to još jedan argument za.

Kako još uvek nema najava kako bi mogao biti organzovan doček, ukoliko sve ostane na sadašnjem kada su mere u pitanju, na doček će moći oni sa kovid propusnicom.

Veeć sada može se čuti da će u Valjevu pojedini restorani raditi iako se o cenama još uvek ne govori. Evidentno je da se na društveniim mrežama I raznim sajtovima oglasa već uveliko rezervišu vikendice I apartmani na Divčibarama.  Jasno je dakle da će jedan broj Valjevaca u priatnoj režiji u krugu prijatelja dočekati 2022. Godinu.

Ali za sada je sve otvoreno I nepoznato. Sve će biti mnogo jasnije kad se doček približi, a ko zna možda se I Krizni štab oglasi.

7 comments on “U Beogradu Karleuša I Marija Šerifović, Valjevo za sada bez dočeka Nove godine

  1. Peki

    Kako god okrenes ako se dozvoli ili ne dozvoli docek na trgu,onda ce biti sto je izabran neki pevac,te sto je toliko placeno,pa moglo se dati bolesnoj deci,skolama i sl. ……opet ce za sve biti kriva vlast.

    Reply
  2. sin anarhije

    Ovi u Valjevu se ubise od uvlacenja u zadnjicu velikom vodji , na stranu to sto polovina grada grca u dugovima , kreditima i sastavlja od prvog do prvog …. upravo zato su doceci napolju cisto bacanje para i zabava za gologuziju svih vrsta i prilika da se napune dzepovi tzv srpskim zvezdama …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.