Propusnice važe od 20h

Nova odluka Kriznog štaba Srbije je da se kovid propusnice budu obavezne od  20h u ugostiteljskim objektima. Ujedno odlučeno je i da školski raspust počne u ponedeljak, 8. novembra i da traje do petka, 12. novembra.

Darija Kisić Tepavčević je u obraćanju novinarima nakon sednice Kriznog štaba objasnila da je uvođenje kovid propusnica na ona mesta gde je velika verovatnoća prenošenja virusa i gde se po pravilu okupljaju mlađe osobe, iako ograničeno, dovelo do značajnog efekta na povećanje učestalosti vakcinacije sa prvom dozom.

Stoga je odluka Štaba da propusnice budu obavezne u ugostiteljskim objektima od 20h , a odluka stupa na snagu od ponedeljka.

Medicinski deo Kriznog štaba po rečima epidemiologa Predraga Kona imao je predlog da kovid propusnice važe 24h . „To je ono što smo od početka tražili – to je da bude 10 dana zatvaranja u smislu skraćenja radnog vremena i da rade objekti samo za hranu, lekove i gorivo i to da ide paralelno sa raspustom“, rekao je Kon.

Istovremeno Krizni štab doneo je odluku I da jesenji raspust bude produžen pa će tako početi u ponedeljak 8. Novembra I trajati do petka 12.novembra.

U Valjevu je najveći broj ugostitelja nakon uvodjenja kovid propusnica 23. Oktobra prešao na radno vreme do 22h. U malom broju objekata koji su radili I nakon tog vremena vršene su kontrole od strane inspekcija.

Veći deo ugostitelja tvrdio je da radno vreme skraćuju jer ne žele da dele goste niti kontrolišu propusnice. U Valjevu je oko stotinak gradjana odlučilo da protestnim šetnjama pokaže neslaganje sa uvodjenjem propusnica.

Da li će ugostitelji u Valjevu sada radno vreme skratiti do 20h  I za gradjane koji imaju kovid propusnice zatvoriti vrata, ostaje da se vidi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.