Pri kraju radovi u industrijskoj zoni

Radovi na izgradnji saobraćajnice u industrijskoj zoni polako se privode kraju . Vrednost radova je 232 miliona , a ulaganja su delom od grada , delom od ministarstva privrede.

Dužina saobraćajnice je oko 2.500m , kružni tok , saobraćajne trake širine 3,5 m, izuzetno 3,25 m. Kolovoz je predvidjen za osovinsko opterećenje od 11,50 t; kanalizaciona I vodovodna instalacija, elektro instalacija.

Grad Valjevo je u svrhu podsticaja direktnih stranih i domaćih investicija u decembru 2010. godine kupio bivše DP „Stefil kompanija“ u stečaju I na tom prostoru oformio prvu industrijsku zonu. Druga je formirana 2018 godine I u većem delu je kupljena od Vidoja Vujića, valjevskog biznismena za 1 640 00 evra i to novcem iz budžeta grada bez kreditiranja.Grad Valjevo nakon ove kupovine dokupljivao je parcele izmedju.

U ovoj zoni biće smeštena kompanija Bizerba koja je već započela radove na uredjenju zemljišta.

Skupština grada je ove godine  donela odluku o  izmeni granice postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.Razlog za pomenute izmene je , dolazak još jednog investitora u Valjevo. Ugovor sa nemačkom kompanijom Hans grohe potpisan je 15 oktobra.

fotografije nastale u toku oktobra

4 comments on “Pri kraju radovi u industrijskoj zoni

 1. Милош Марјановић

  ulica je uska. a ovo je najjače, valjevski biznismen Vujić, plakanje… hehe

  Reply
 2. Goran

  Branko Vukoviću kad ćeš rupe okrpiti po Valjevu?
  Hoćeš se dozvati pameti ili ćeš samo ići po selima igrati kolo i jesti pečenje.

  Reply
 3. Nenad

  Kad počinju radovi na rekonstrukciji novoizgrađene ulice od Austroterma do obilaznice? Garantni rok ne postoji? Ili je trajanje garancije mesec dana? Za godinu je prsla kao zvečka!! Ko je bio nadzor, ko je izvršio prijem? Dok nadležni ne budu odgovarali za ne mešanje u svoj posao tako će nam biti!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.