Vučić najavio uplatu doprinosa za zaposlene u Krušiku

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić,  danas je na otvaranju  10. međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“, najavio uplatu doprinosa za zaposlene u HK Krušik.

predsednik Aleksandar Vučić/sajam naoružanja/konferencija za novinare/printscreen/

„Ljudi u Krušiku  dobiće uplaćene zdravstvene doprinose. Srećan sam zbog svega što sam danas video na Sajmu naoružanja i verujem da ćemo napraviti značajne ugovore. Ja sam u prethodna dva dana razgovarao sa dvojicom ministara odbrane i načelnika Generalštaba, uz sve predsednike, premijere i ministre spoljnih poslova i mi nastavljamo tu saradnju. Potpisali smo nekoliko memoranduma o razumevanju i više ugovora “, rekao je Vučić na konferenciji za novinare održanoj na sajmu naoružanja.

Pre samo nekoliko dana na konferenciji za novinare predstavnici 4 sindikata u HK Krušik istakli su da ova fabrika nije u stanju da izmiruje obaveze premazaposlenima I dobavljačima.

“Knjižice se overavaju samo za hitne slučajeve i do sada je overeno oko 370 zdravstvenih knjižica i to na rok od 15 do mesec dana. Želimo ovim putem još jednom da aplelujemo da se iznađe mogućnost i da se taj problem reši“, rekao  je  Branko Petrović iz Samostalnog sindikata naglašavajući činjenicu da radnici zbog toga u vreme epidemije imaju problem sa lečenjem, rekao je tada predsednik Samostalnog sindikata Branko Petrović .

U HK Krušik trenutno je zaposleno oko 2500 radnika od čega je 1200 u stalnom radnom odnosu.

12 comments on “Vučić najavio uplatu doprinosa za zaposlene u Krušiku

 1. Metalostrugar na određeno

  E ovo je sada jasan dokaz namestenog protesta i da od Vučića naprave velikoga predsednika,ako je bilo para što nije uplacivano zdravstveno i penziono,nego radnici Krusika,pamet u glavu pa napustite sve sindikate,jer su oni u sprezi sa svakom vlašću dok je radnik na zadnjem mestu i jedino ih interesuje da uzmu članarinu radnicima.

  Reply
  1. Uki

   Sindikati, a narocito onaj zuti sloga rade samo za svoje interese. Treba ispitati njihovo delovanje, vba to treba da ispita ko je i sta radio po Krusiku.

   Reply
 2. Sladjana

  Cijim parama je najavio uplatu poreza i doprinosa. Zasto bi narod davao pare za bahacenje napredno nesposobni direktora. Koliko treba jos dati para u bure bez dna. Krusik je ekonomski propala firma, samo im jos toniko nije rekao. Nisu upitanju samo porezi i doprinosi, dobavljaci, dugovi komnualnim preduzecima. Neka izvadi pare iz svoje slamarice, a ne od nas poreskih obveznika?

  Reply
  1. Mileta

   Nisu to napredni direktori. Dok su vladali naprednjaci tom firmom, ona je i radila, a od kad su je zuto-crveni preuzeli preko administracije i sindikata raznih ona je propala.

   Reply
 3. Radnik

  Krusik je do 2013-2014 propa bio nacisto. Vucic ga je preporodio i zivelo se lepo u Krusiku dok nije onaj Obradovic napravio stetu sa bugarima i od tada nam u firmi ide lose i ja se uzdam u drzavu da ce nam pomoci.

  Reply
  1. Sladjana

   Radnik, izgleda da te udarila zimoca iz Kruiska i bajat sendvic. Napredni Mladjo i ekipa su zavili Krusik u crno, ovi samo nastavili.

   Reply
 4. Nidžo

  Za doprinose se prosto moraju naći sredstva. Nekada platu nisi mogao da isplatiš kao firma, ako prethodno nisi izmirio doprinose. Tako da, uz malo više truda, i pomoć države, Krušik će, kao namenska, dakle veoma bitna, industrija, biti u mogućnosti da izmiri obaveze prema zaposlenima.

  Reply
 5. Otpušteni radnik iz grada

  Kratak osvrt na direktore,Miladin Ćirić Majinović,Miroslav Burmazovic S.Reka,Radivoje Milutinović Divci,Jovan Davidović Belo polje,Vladan Lukić Grabovica,Jovanka Davidović Andrić Belo polje,niko iz grada i niko ne živi od plate,zar je moguće da nema mašinskog inženjera školovanph u Beogradu koji će raditi i živeti od plate u Krušiku da je iz grada

  Reply
 6. Sladjana

  Nije mi vas žao uopšte! Vaš guru je onaj kumašin iz Uba koji vas je zaposlio! Nije vas bilo sramota kada DANIMA i MESECIMA ništa niste radili u pogonima Krušika…jer ništa i ne znate da radite, već ste samo naučili da podižete masne plate i velike putne troškove, i da idete na višemesečna lažna bolovanja, SRAM VAS BILO!!! Da, da, ćutali ste ko …ičke kad je vaš kolega A. Obradović otkrio ogromnu pljaku u Krušiku. Vi ste ustvari jedna bedna stranačka vojska kojoj je naređeno da mora glasati za sektu na vlasti!!! E, sad crknite…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.