Ubedljive pobede Natalije Kulinčević i Marka Ćesarevića na Kupu Srbije – Igor Davidov trećeplasiran

Proteklog vikenda u blizini manastira Kovilj kod Novog Sada održan je pretposlednji ovogodišnji Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

Ubedljive pobede ostvarili su u kate­goriji mlađih poletaraca Natalija Kulinčević i Marko Ćesarev­ić. Oni su taktički dobrom vožnjom nadvisili svoje rivale i osvojili zlatna odličja u jakim konkurencijama u svojim trkama.

Mlađi kadet Igor Davidov je u OPEN trci u kojoj je bila međunarodna konkurencija nakon sjajnog sprinta bio tr­eći i ujedno najbolji domaći takmičar jer su prva dva mesta osvojili gosti iz Bugarske i Hrvatske.

Zbog zdravstvenih problema i posledica bolesti na ovom Kupu nije nastupio veći broj članova biciklističkog kluba Sputnjik, a ostatak takmičara iz kluba plasirao se između 7 i 15- og mesta.

Ovog vikenda vozila se i prva međunarodna trka Oko Vojvodine za žene seniorke na kojima su, kao najmlađe takmičarke,  nastupile i mlađe kadetkinje Nikolija Kulinčević i Marija Ćesarević. Među 30-ak takmičarki iz Srbije, Hrvatske i Bugarske, mlade Valjevke su prvom međunarodnom takmičenju ostavile dobar utisak što je primetio i selektor naše zemlje za mladje kategorije jer su među svojim vršnjakinjama ostvarile dobre plasmane. One su uspešno završile sve tri etape koje su vožene u okolini Šida i Novog Sada, a prema zasada nezvaničnim rezultatima, Nikolija Kulinčević se u zbirnoj konkurenciji sa seniorkama plasirala oko 15-og, a Marija Ćesarević oko 20-og mesta, dok su u bodovanju za mlađe takmičarke bile među prvih sedam.

I ovi uspesi su ostv­areni u zaista skrom­nim uslovima  ali vel­iki trud i zalaganje mladih sportista, podrška roditelja i trenera predstavljaju nemerljiv uspeh BK Sputnjik koji valjev­ski biciklistički sport polako ali sigurno vraća na staze uspeha što je prepoznato i od nadležnih u gradskoj upravi Valjevo zahvaljujući čijem razumevanju se preduzimaju aktivnosti na obezbeđenju prostora u kojem će klub dobiti puno bolje uslove za budući rad.

FOTO: bksputnjikvaljevo@ma­il.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.