Osnivačka sednica Gradjanskog saveta za čist vazduh

Danas  će se u Valjevu održati osnivačka sednica Građanskog Saveta za čist vazduh. Radi se o pokretanju neformalne inicijative koju čine građanke i građani koji su spremni da zajednički rade na unapređenju lokalne javne politike koja se tiče Plana kvaliteta vazduha.

Savet za čist vazduh je građansko neformalno konsultativno telo u kome će biti predstavnici građana, različitih zainteresovanih strana. Oni će narednih meseci usaglasiti predlog mera za unapređenje kvaliteta vazduha u Valjevu koji će biti podnet lokalnim vlastima u okviru javne rasprave o budžetu za 2022.

“Tokom projekta ćemo sprovesti anketu i razgovarati sa različitim građanskim grupama o njihovoj percepciji lokalne politike koja se tiče smanjenja aeozagađenja. Njihovi stavovi će biti prezentirani u Izveštaju o realizaciji Plana kvaliteta vazduha koji će početkom 2022. biti predstavljen javnosti. Tokom akcije “Climathon” koja će biti održana 26. oktobra različite građanske grupe će imati prilike direktno ili online da raspravljaju o učinku lokalne politike zaštite kvaliteta vazduha u Valjevu”, navodi se u saopštenju Irevolucije.

Program podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica „Snažno zeleno“ je centralni deo trogodišnjeg projekta „Zeleni inkubator“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima za zaštitu životne sredine. Program podrške se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.