Saopštenje advokata Valjeva: Sporna odluka Kasacionog suda

Odbor advokata Valjeva aktivno se uključio u borbu za zaštitu prava gradajana, a u vezi sa novom odlukom Kasacionog suda koja se odnosi na presude u sporovima sa bankama vezanim za naplatu troškova obrade kredita. Tim povodom izdali su saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

foto: galerijaVKS

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Izmenom stava Vrhovnog kasacionog suda od 16.09.2021. godine ,  omogućeno je  bankama da i dalje naplaćuju troškove obrade i osiguranja kredita, što  je suproto stavu istog suda od 2018. godine. Promenjenim stavovima je Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda praktično poništilo svoj raniji Pravni stav od 22.05.2018. godine, kao i celokupnu sudsku praksu sudova na teritoriji Republike Srbije, uključujući i sudsku praksu samog Vrhovnog kasacionog suda, te ostavilo mogućnost tuženim bankama da zadrže nezakonito pribavljen novac od građana, ali i da potražuju od građana troškove vođenih sudskih postupaka,

Odbor advokata Valjeva obaveštava građane, ali i celokupnu javnost, da preduzima sve što je u njegovoj moći da se zaštite prava građana i da se odmah povuku nezakoniti pravni stavovi Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda, kojima se ugrožava sigurnost pravnog sistema Republike Srbije, ali i imovinska prava građana, a sve zarad ostvarenja interesa banaka i krupnog kapitala.

U tom cilju, Advokatska komora Šapca je na predlog Odbora advokata Valjeva i Šapca, već je obustavila rad na teritoriji Advokatske komore Šapca u trajanju od dva dana i to 23.09. i 24.09.2021. godine, nakon čega je i Advokatska komora Srbije donela odluku o jednodnevnoj obustavi rada na teritoriji cele Republike Srbije i to 24.09.2021. godine.

Pored toga, veliki broj članova je u organizaciji Odbora advokata Valjeva učestvovao na velikom protestu advokata iz cele Srbije ispred Vrhovnog kasacionog suda čime su valjevski advokati uzeli aktivno učešće u borbi za prava građana, kao što su to činili uvek kada su prava građana bila ugrožena .

ODBOR ADVOKATA VALjEVO

 Predsedavajući Izvršnog odbora

 Nine Kostić

4 comments on “Saopštenje advokata Valjeva: Sporna odluka Kasacionog suda

 1. Valjevac

  Dobro je da neko pameten komentariše odluke Suda,
  Postavimo pitanje može li u sudu da radi loš čovek? I sve je jasno.

  Reply
 2. Pera

  Podrška advokatima, jer ste nam vi poslednja nada da možemo zaustaviti ovo bezakonje i da možete zaštiti običan narod od sopstvene države, koja radi šta joj nametne krupni kapital!

  Reply
 3. Dragan

  Podrska svim advokatima koji se bore da istraju do kraja i zaštite naše gradjane već izmučene i mnogo puta opljačkane

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.