Još žrtava zlostavljanja u IS Petnica

Prikupljanje izjava od žrtava seksualnog uznemravanja u IS Petnica i dalje traje. Nakon što je nedeljnik Vreme objavio priče pet devojaka nekadašnjih polaznica IS Petnica,  tužilaštvo je pozvalo sve žrtve da se jave i daju izjavu .

Kako saznajemo, nove tri žrtve naredne nedelje daće svoje izjave o dogadjajima u Petnici. Shodno aktuelnom zakonu mnogi slučajevi su zastareli , ali ne i oni koji su nastali od 2013. godine kada je usvojen Marijin zakon po kom ovakva dela ne zastarevaju.

U julu su ispitani u svojstvu građana svi koji su uključeni u ovaj slučaj. Među njima je bio i nekadašnji urednik „Petničkih sveski“ B.S. (65), koga su devojka označile kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine. Podsećamo, prilikom pretresa njegovog stana u Valjevu, u kojem je izvesno vreme živeo kao podstanar, pronađeno je nekoliko desetina analognih fotografija i foto filmova, koje su nastale u periodu još od 90-tih godina prošlog veka, na kojima su usnimljene nage ženske osobe, ali bez pornografskog sadržaja.

U medjuvremenu ostavku na mesto direktora ove ustanove podneo je Nikola Božić.

Po okončanju predistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo u Valjevu će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo. S obzirom da je to bilo najavljeno za prve dane ovog meseca, sada će se sačekati na iskaze još tri potencijalno oštećene u slučaju Petnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.