Izgradnja Lidla blizu kraja

Sudeći po spoljašnjem izgledu sve je izvesnije da će do kraja ove godine objekat LIdla početi sa radom.

Radovi na izgradnji objekta trgovine Lidl započeti su krajem prošle godine , a rok za završetak radova je novembar 2021.

Objekat Lidla zauzimaće površinu od 2 273 kvadrata . Izvodjač radova je preduzeće Lio gradnja doo. Objekat se nalazi na lokaciji  nekadašnjeg Divinog magacina pored Zavoda za zapošljavanje. Za realizaciju ovog dolaska bilo je neophodno da grad pokrene postupak izmene plana regulacije I izmene režima saobraćaja predvidjenog ranijim planom.

Pristupna saobraćajnica je u medjuvremenu uradjena tako da je moguće skretanje ka objektu iz oba pravca duplih traka.

Još  2019. godine trgovina Lidl otvorila je u Srbiji u istom danu 12 svojih objekata, a tek nakon toga kupila parcelu u Valjevu.

Za potrebe otvaranja takvog objekta Lidl je  svojevremeno kupio parcelu od 57 ari na zapadnoj kapiji Krušika, ali se sam prostor ipak pokazao kao nedovoljan za postavljanje prodajnog objekta po standardima njihove kompanije. Dokupljivanje neophodnog zemljišta nije bilo moguće godinama. Takodje, u medjuvremenu, postojala je informacija u javnosti da je Lidl bio zainteresovan za parcelu na kojoj je svojevremeno bio stari SUP, ali se nakon toga o dolasku Lidla ništa više nije čulo s obzirom da je parcela u privatnom vlasništvu pa je tada nezvanično objašnjenje bilo da dogovora nije bilo zbog novca.

S obzirom da se radovi na izgradnji ovog objekta bliže kraju sve je izvesnije da bi Lidl u Valjevu mogao početi sa radom do kraja ove godine.

U Valjevu već postoje veliki marketi poput Rode, Idee, ali I marketi domaćih vlasnika poput Europroma I Žinase.

8 comments on “Izgradnja Lidla blizu kraja

  1. dedagaga

    Само конкуренција побољшава квалитет понуде трговаца и смањује цене.
    Потрошачка добродошлица Лидлу.

    Reply
    1. sin anarhije

      Koliko znas , toliko i pricas …. gde su ti sastavljali recenicu , u sredistu stranke , ha ha ha …

      Reply
    1. Nenad

      Nihov parking, njihovo pravo. Realno i bolje je da naplaćuju nego da potrošači nemaju slobodno mesto kao što je u Stop šopu.

      Reply
  2. sin anarhije

    Kad prvi dan krene sirotinja da gazi jedna drugu bice za smejanje , to ce i pokazati gde smo sa standardom ,, 7 dana ce svi sve obici kao i rodu svojevremeno i vratiti se kod desimira , jer nece moci da prepoznaju nijedan artikal a kamoli da procitaju sta pise na proizvodu …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.