I drugi nemački investitor za Valjevo

Skupština grada je na poslednjoj sednici donela odluku o  izmeni granice postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.Razlog za pomenute izmene je , kako se moglo čuti, dolazak još jednog investitora u Valjevo.

Predlog za izmene katastarskih granica odbornicima je dostavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković , a kako se navodi u predlogu u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede međusobne odnose kao i da jasno iskažu svoje namere za realizaciju investicije u Srbiji, kompanija iz Savezne Republike Nemačke, Ministarstvo privrede Republike Srbije i Grad Valjevo su potpisali Memorandom o razumevanju.

U pitanju je kompanija iz Savezne Republike Nemačke koja  posluje u industriji sanitarija i aktivna je već 120 godina na tržištu, poseduje pet pogona u četiri države širom sveta i zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Srbiji, odnosno za realizaciju investicionog projekta koji podrazumeva otvaranje novog pogona za proizvodnju na teritoriji Grada Valjeva.

S obzirom na prisutna ograničenja u okviru Privredne zone Valjevo i nemogućnosti formiranja odgovarajuće parcele za smeštaj svih planiranih objekata neophodnih za proces proizvodnje, Grad Valjevo je pronašao rešenje i lokaciju za realizaciju ovog investicionog projekta za čije formiranje je  bilo potrebno izmeniti granicu postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.

Krajem maja ove godine već je potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije Bizerba, jednom od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Grad Valjevo je praktično ovom odlukom omogućio pravni način za eksproprijaciju potrebnog zemljišta novom investitoru .

U industrijskoj zoni već se gradi saobraćajnica , a kako se može pretpostaviti u narednom periodu grad će izvesno morati postojeću saobraćajnicu I da produži sada za potebe novog investitora .

48 comments on “I drugi nemački investitor za Valjevo

    1. Građanin

      Evo još malo pa se završava građevinska sezona, Lazar obeća na početku iste da će put kroz privrednu zonu biti gotov za 120 dana, a prošlo je 219 dana i isti nije ni blizu kraja! Toliko o Lazaru i lažnim obećanima.

      Reply
  1. Rajko

    Vucic dosta radi za nas narod sirom Srbije i za to mu skidam kapu i drago mi je sto je Valjevo stiglo na red i radostan sam zbog toga.

    Reply
  2. Bobiska

    Ovo ce biti najbolja vlast u poslednjih ko zna koliko godina i ne bih vise trosio reci.

    Reply
    1. sin anarhije

      Bolje i nemoj , fond reci ti je siromasan , vidi se da u stranci pises sve komentare ….

      Reply
  3. Taki

    Ozbiljan rad donosi i ozbiljne rezultate. Dugo je Valjevo čekalo da se nešto ovako desi, a evo sada se pokazuje da se vizija, trud, rad, zalaganje isplate. Do sada su se nemačke kompanije pokazale kao pouzdani partneri širom Srbije, tako da se isto može očekivati i za Valjevo.

    Reply
    1. Napred ka dnu

      Zapošljava se jakako, ali u Sloveniji i Nemačkoj, a ovde kod nas se zapošljavaju botovi, Nepalci i Pakistanci. Kreće i zapošljavanje migranata.

      Reply
  4. Slobodan

    Dobro je. Ima nade. Cim smo poslali socijaliste u opoziciju krenulo nam. To mnogo govori o svemu.

    Reply
  5. Makiš

    Kao što je obećano i najavljeno, to je i ispunjeno. Valjevo dobija drugu bolju dimenziju. Još samo i valjevci da se „poprave“ pa miline.

    Reply
  6. Lola

    Svaki covek koji se zaposli za mene puno srce kao da mi je najrodjeniji. Zivelo Valjevo!

    Reply
  7. Nesa

    Od kada oterasmo kumunjare sa vlasti krete nam. Cim nije njino narodu odmah svanulo.

    Reply
  8. Jovana P

    Investicije jedna za drugom stižu u Valjevo. Šačici isfrustriranih smeta što se Valjevo razvija sve brže, vidi se po njihovim upornim komentarima na svaku lepu vest, a takvih vesti ima puno. Nastaviće oni da pljuju i kad se završe brze trake do autoputa, i kad se završi zgrada geronto centra… Bravo za Valjevo!

    Reply
    1. sin anarhije

      Ti ne znas da se u Valjevu nista ne dogadja , vec imas zadatak iz stranke da lupetas tu , bizerba prima prva TRI radnika do kraja godine , ma bravo ….

      Reply
  9. Милош Марјановић

    copy paste komentari. voleo bih da znam je li se ovo komentariše sa službenih računara ili privatnih, pošto je sve u radno vreme a znamo ko mora da komnetariše i pravi hvalospeve.

    Reply
    1. Mod

      Direktive i slepa odanost su dokaz da je komunizam duboko ukorenjen u našem narodu. Možda se sada sve to naziva drugačije, ali suština je ista.

      Reply
    2. dosadni ste

      Da sa sluzbenog jel nam nesto mozes ne mozes naravno pise se samo ono sto se misli i sto je istina. A kolko je bilo pisanja kad su zuti bili na vlasti . Pitaj drugog coveka tvoje stranke DJukica dobices info iz prve ruke. Srmote jedne vi cete nekog da prozivate .

      Reply
    3. sin anarhije

      Sedi jedan jedini u stranci i pise gluposti , jer ima obavezu u sekti …. to nisu botovi , to su ljudi sa psihickim problemima ….

      Reply
  10. Sotir

    Ovi iz Brđana traže metro! Oće da se odcepe u opštinu!
    Dobili dopis da mogu da sprovedu referendum?
    Pošto li su pečenice za Božić?

    Reply
  11. Dušan

    Koliko su samo odvratni ovi botovi što komentarišu po zadatku. Kako ih samo nije sramota pred samim sobom? Znaju li njihovi roditelji, primera radi, čime se oni bave? Strašno…

    Reply
  12. Pisac

    Tolikoje providno botovI,štacujete poruke jednu za drugom.Dalije moguće daste toliko glupi.Bar napravite razmak ,deset minuta.🤣🤣🤣🤣smešniste,ponavljate jedno te isto ko papagaji.

    Reply
  13. Đorđe

    Nemački investitori dolaze da ostanu u Valjevu.Bravo i nekako verujem da će u naš grad tek dolaziti daleko veći broj investicija.

    Reply
  14. Tako je kako je

    Ne za Lidl,idi te u domace Valjevske Europrom,Zinasa,a ova nemacka se gradi vec godinu dana u popučkama,put cebbiti zvrsen za 5godina,jos nije izvrsena ekspropijacija celog zemljista za magistralni put,licno mi se nalazi kuca izmedju kraka puta koji bi trebao da bude nadvoznjak i te nemacke fabrike ,30m do fabrike 50m do tok nadvoznjaka,a gde ce sad tu drugu nemačku neznam,jer mi jos niko nije kucao na vrata da pita za zemlju za tu drugu fabriku,a rekose da je u maju dogovoreno da se prosiri ind zona u popuckama pored ove prve fabrike,ko je ovde lud, ja bih voleo al stvarno da se proda kuca i zemlja investitoru jer ce biti nemoguce ziveti izmedju fabrike i auto puta pruge nadvoznjaka magistrale i neasvaltiranih puteva punih rupa i kao slag na tortu za narod jos uvek je monofazna struja,crkavaju kucni aparati samo tako

    Reply
  15. Obavesteni

    Jel to jos jedna investicijas, gde cemo da damo zemlju, platimo 10.000 eura po radniku?
    Botovi ukljucite mozak ko je tu investitor. Mi ili oni, i naravno kad potrose nase pare ,,subvencije“. Pokupe se i odu!

    Reply
  16. Lazu komunisti

    Što smo onda proslavljali 15 Septembar dan oslobođenja od Nemaca, kada su se oni opet vratili,znači nisu ni odlazili

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.