Čišćenje deponije na Kamenitovcu

Na teritoriji 43 grada i opštine, tokom septembra meseca biće očišćeno oko 500 divljih deponija.

Kao što je već najavljeno, Valjevo je od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo sredstva u iznosu od  932.000, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara,  što je ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

Danas je očišćena deponija na Kemenitovcu, koja spada u najkritičnije divlje deponije na teritoriji grada Valjeva, pored deponija u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu,  u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i  Senjevac na putu za Donju Bukovicu.

Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, a tokom ovog meseca biće očišćeno sedam najkritičnijih.

Zahvaljujući ministarki Ireni Vujović i novcu koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće očišćene deponije koje su u najlošijem stanju.

Nakon očišćene deponije na Kamenitovcu, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je izjavio da će biti pojačane kontrole i nadzor nad očišćenim deponijama i apelovao na sugrađane da budu odgovorni, jer neadekvatno odlaganje otpada utiče na zdravlje svih nas.

6 comments on “Čišćenje deponije na Kamenitovcu

 1. Tetrapaku🤣🤣🤣

  Kojom cifrom para vise hvalite,nemojte Valjevo da toliko ponižavate.Graska Uprava nema,osam hiljada eura pa traži pomoć drzave.Mnogo jadno .

  Reply
 2. Mihailo

  Zašto se ne postave kamere na najkritičnijim mestima i koga snime da su bacili smeće pozvati da sav taj teren očisti ili u protivnom da plati kaznu.

  Reply
 3. Saša

  Napokon će tuda moći da se prođe biciklom umesto da je prenosim u rukama kroz raskrsnicu zbog neverovatne količine izlomljenog stakla. Da vidimo dokle će ova čistoća izdržati…

  Reply
 4. Filip Veliki

  Meštani Degurića i okolnih sela su odgovorni za deponiju , naravno .
  Nije to prvi put da se oni ponašaju, ovako neodgovorno prema okolini i prirodi .
  Koliko ima divljih deponija u Srb I neodgovornosti , toliko nam fali svesti o kulturi , okruženju i prirodi .

  Reply
 5. Mica

  Kakvi mestani Degurica. Najvece djubre tu odlazu vikendasi.Kad se vracaju iz pravca Divcibara svsko izbaci po neku kesu.Ostavljaju se tek rodjene zivotinje,stari nxmestaj,odeca….haos

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.