Prva poseta vladike Isihija gadonačelniku Valjeva

Gradu Valjevu  i gradonačelniku Lazaru Gojkoviću u prvoj zvaničnoj poseti bio je vladika Isihije, novoustoličeni episkop Eparhije valjevske.

Vladika Isihije se zahvalio na prijemu i rekao da od kada je u Valjevu, uvek je srdačno dočekan gde god je dolazio. Izrazio je nadu da će Grad Valjevo i Eparhija unaprediti saradnju u budućem periodu.

„Crkva je spona koja drži narod zajedno i koja daje duhovnu dimenziju. Podrška završetku radova na Hramu Vaskrsenja Hristovog pokazuje dobar odnos Grada prema Crkvi“, rekao je vladika Isihije tokom sastanka sa gadonačelnikom.

„Dobre stvari su na vidiku, a one će omogućiti bolje punjenje gradskog budžeta, a samim tim će i Grad moći da izdvoji više za podršku Valjevskoj eparhiji.  Ove godine smo izdvojili 8,5 miliona dinara za prvu fazu izrade ikonostasa u novom Hramu i tu se nećemo zaustaviti, jer je ovaj Hram jedan od najznačajnijih verskih objekata ne samo u Valjevu, već i u Srbiji“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Na sastanku čelnika Grada i Eparhije valjevske i njihovih saradnika naglašeno je da se saradnja između Grada Valjeva i Eparhije odvija u mnogim segmentima života i da je to važno za napredak grada i građana u materijalnom i u duhovnom smislu.

3 comments on “Prva poseta vladike Isihija gadonačelniku Valjeva

  1. Valjevac

    Jedan se smeje a drugi .? Ko je do juče znao ove ljude u Valjevu, a danas vode Grad. Ko je doveo ove ljude u naš Grad? Pitanje za Vladiku dali se Isus ikada nasmejao ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.