Posle 4 godine obećanja – Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

Nakon što su izabrani izvodjači radova na tenderu , za desetak dana očekuje se početak rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića koju Valjevo čeka više od 4 godine.

Rekonstrukciju Ulice Vuka Kradžića radiće tri preduzeća : PZP, Kompresor ing i Elektrovolt. Kako se može videti iz zaključenog ugovora vrednost radova sa PDV-om iznosiće 127,6 miliona dinara.

„Predstoji zakonska procedura vezana za uvodjenje izvodjača u posao i očekujemo da nakon toga i radovi počnu, a tu govorimo o nekih desetak dana najviše. Ulicu gradimo iz sopstvenih sredstava nakon što smo doneli odluku o odustajanju od kreditnog zaduženja. Ispoštovali smo i zahtev gradjana da sačuvamo stabla , biće uradjena adekvatna kišna kanalizacija kako ulica ne bi bila poplavljena u kišnim danima, tu su ivičnjaci, trotoari koji će biti uradjeni od behaton ploča, sve ono što je neophodno i realno i zakonski. U pitanju je  jedna od centralnih ulica u gradu, vrlo frekventna kada je saobraćaj u pitanju i očekujemo da po zavšetku radova dobijemo ulicu kakvu ovaj grad i zaslužuje“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

U protekle 4 godine , rekonstrukcija ove ulice u više navrata je najavljivana, ali je realizacija izostajala. Grad je čak u medjuvremenu doneo i odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 150 miliona, ali je novi skupštinski saziv tu odluku poništio. Istovremeno u protekle 4 godine gradjani su čak organizovali i akciju kojom su poslali poruku da stabla u ovoj ulici ne treba da budu posečena nakon što je u javnosti obelodanjena informacija da je projektom seča predvidjena.

Za sve to vreme propadanje ulice se nastavilo , a zakrpe još više otežale kretanje i vozila i pešaka.

4 comments on “Posle 4 godine obećanja – Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

  1. Nušić

    Kaže se da će rok za završetak radova 90 radnih dana. To je otprilike oko 5 meseci (jedan mesec ima dvadesetaj radnih dana). Pratićemo koliko će radovi trajati.

    Reply
  2. sin anarhije

    Prazna prica , sad ce zakonski da uvode izvodjace u posao , a posto su godisnji odmori , to ce biti tek krajem septembra ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.