Od četvrtka 26. avgusta pregledi i testiranje na KOVID-19 u zgradi Doma zdravlja

Zbog preopterećenosti kapaciteta KOVID ambulante Novo naselje, u kojoj je juče obavljeno 325 pregleda i 160 testiranja, od četvrtka 26. avgusta u 7 časova pregledi pacijenata sa sumnjom na infekciju koronom izmestiće se u zgradu Doma zdravlja Valjevo. Istovremeno se vakcinacija premešta u hol Centra za kulturu Valjevo.

Pacijenti sa dijagnostikovanim KOVID-om i respiratornim infekcijama koristiće glavni ulaz u zgradu, a lekarski pregledi obavljaće se u prizemlju, na Odeljenju opšte medicine. Na raspolaganju će biti četiri lekara istovremeno, a taj broj će se po potrebi povećavati. Pacijentima će biti olakšano čekanje na pregled jer je prostor mnogo veći nego u Novom naselju, tako da će pri lošim vremenskim uslovima više ljudi moći da bude unutra.

Testiranje, uzimanje krvi za laboratorijsku analizu i snimanje pluća rendgen aparatom obavljaće se u dnu hodnika, preko puta glavnog ulaza. Izdavanje rezultata je na info pultu. Opšta medicina i deo za dijagnostiku fizički će biti odvojeni od ostatka zgrade i taj deo će biti isključivo namenjen za KOVID preglede.

Svi ostali pregledi građani sprovodiće se na drugom spratu, gde će ordinirati lekari opšte medicine i medicine rada, a ulaziće se sa zadnje strane zgrade, iza prostorija Službe hitne pomoći (kao i u periodu dok je trajala rekonstrukcija prednjeg krila). To će biti ulaz i za laboratoriju i za Ginekologiju – za žene i trudnice koje nemaju simptome respiratorne infekcije ili potvrđeni KOVID.

U KOVID ambulantu Ginekologije ulaziće se na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz.

Zbog premeštanja KOVID ambulante u Dom zdravlja, kao i zbog velikog interesovanja za treću dozu, vakcinalni punkt Doma zdravlja će od četvrtka 26. avgusta raditi u holu Centra za kulturu. Radno vreme će biti od 8 do 20 časova, vikendom od 8 do 18. U sredu je treću dozu primilo 210 sugrađana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.