Valjevac Aleksa kapiten reprezentacije na SP za igrače do 19 godina

Dok smo se nervirali što košarkaška reprezentacija Srbije, nakon poraza od Italije, nije uspela da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju, bar mi Valjevci smo mogli da budemo ponosni zbog daleko boljeg rezultata naslednika seniorske reprezentacije.

Naime, na Svetskom košarkarškom prvenstvu u Letoniji za igrače do 19 godina, boje Srbije, a ujedno svoju porodicu, prijatelje i naš grad, predstavlja Aleksa Kovačević i to kao kapiten ove selekcije koja se bori za naslov svetskog prvaka.

Aleksa je rođen 2002. godine, a već sa svojih sedam godina započeo je košarkašku karijeru u valjevskom KK ,,Zicer“. Njegov  talenat primetili su i treneri valjevskog kluba „Student“, u kojem je trenirao dve godine. Aleksina marljivost i zalaganje nisu oduvek bili samo za sport,  već su se ispoljavale i  u njegovoj nadarenosti za prirodne nauke. S toga, u sedmom razredu upisao je specijalno-matematičko odeljenje u Valjevskoj gimnaziji.

Inače, naš mladi sugrađaninm je svojevremeno bio učesnik i čuvenog kampa za košarkaške talente Evrope legendarnog Arvidasa Sabonisa u Litvaniji, a te godine je plasiran i među 20 najboljih igrača Srbije u svom godištu. Sada je igrač nemačkog kluba „Crailsheim Merlins“.

Aleksa igra na poziciji beka i njemu, kao i celoj reprezentaciji Srbije U19, koju predvodi kao kapiten, želimo uspeh na SP u Letoniji koje traje do 11. jula.

1 comment on “Valjevac Aleksa kapiten reprezentacije na SP za igrače do 19 godina

  1. Komsija iz Nusiceve

    Veliko bravo za Aleksu naseg sugradjanina inace velikog Partizanovca!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.