Pet zlatnih odličja za bicikliste Sputnjika na MTB kupu u Crnoj Travi

Dominacija mladih članova BK SPUTNjIK u ovoj godini nastavljena je u nedelju u MTB Kupu Srbije koji je održan u Crnoj Travi na kojem je osvojeno ukupno deset medalja, i to: pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane.

Pobednički niz za BK Sputnjik majstorskom solo vožnjom nastavio je kadetski reprezentativac Bogdan Angelovski kojem je ovo druga “ solo“  MTB pobeda nakon koje je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu našeg najmasovnijeg takmičenja. U istoj trci drugi kadetski reprezentativac Srbije iz BK Sputnjik Borisav Đurić odlično je ispratio „beg“ Angelovskog i na kraju trke uspeo da osvoji bronzanu medalju. Zbog ovih dobrih rezultata i Angelovski i Đurić su pozvani na pripreme državne reprezentacije na Vlasinskom jezeru na kojima će se odrediti konačni sastav tima za Balkanijadu koja se održava početkom avgusta u Bihaću. U Crnoj Travi kadetska ekipa BK Sputnjik za koju su još nastupali Stefan Davidov, Nenad Nikolić i Viktor Simović osvojila je prvo mesto i takođe ubedljivo vodi u generalnom poretku. Davidov je bio oko osmog mesta, Nikolić i Simović iznad desetog.

Pojedinačni trijumf ostvarila je i mlađa poletarka Natalija Kulinčević koja je na zahtevnoj trasi uspela da pobedi i da ovim trijumfom takođe bude na čelu Kupa Srbije u svojoj kategoriji. U poletarskoj konkurenciji novu ekipnu zlatnu medalju biciklističkom klubu Sputnjik borbenom vožnjom donele su Mila Starčević i Natalija Tošić koje su osvojile srebrnu i bronzanu medalju. Još jedno ekipno zlato, ovog puta u konkurenciji mlađih kadetkinja za BK Sputnjik donele su Nikolija Kulinčević i Marija Ćesarević osvajanjem četvrtog i petog mesta u pojedinačnoj konkurenciji. Odličan utisak ostavili su mlađi poletarci Valjevskog kluba Marko Ćesarević koji se popeo na treći stepenik pobedničkog postolja, dok su se od četvrtog do šestog mesta ovim redom plasirali: Sava Starčević, Lazar Angelovski i Stefan Simović. Ovi dobri plasmani su u timskom poretku doneli srebrno odličje.  Mlađem kadetu Igoru Davidovu pobedničko postolje je izmaklo za par sekundi, ali je i četvrto mesto rezultat vredan pažnje baš kao i rezultati poletarca Đorđa Pavića i kadetkinje Hristine Đurić koji su se u svojim trkama plasirali među deset najboljih.

Ovi sjajni rezultati su odlična uvertira za državno prvenstvo u MTB- u koje će se sledećeg vikenda održati u Raškoj a na kojem su biciklisti Sputnjika najveći favoriti za osvajanje medalja.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.