Treća doza vakcine

Svadbe, punoletstva, rodjendani , muzika u restoranima I prepune bašte , slika je Valjeva ovih dana . I sve liči na život kakav smo imali . Epidemiolozi podsećaju da nas očekuje jesen I povećanje broja zaraženih, a sve više govori se I o trećoj dozi vakcine.

U Valjevu konačno , proslave I svečanosti, a sivilo I strah zamenili su osmesi I čestitanja. Dok se sjedne strane u javnosti polemiše o nošenju maski , s druge strane medicinska struka se u celosti slaže da ne treba zaboraviti na jesen I ponovnu veću aktivaciju virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se „užasno plaši“ jeseni kada je reč o korona virusu, pre svega zbog nevakcinisanog stanovništva, uz navode da bi uskoro trebalo da ponovo počne i vakcinacija onih koji su primili vakcine. “Delta soj kosi sve pred sobom. Kada nam dođe, plašim se da nećemo imati adekvatan odgovor, rekao je Vučić .

Kako prenose nacionalni mediji Srbija za sada još nije pristupila pripremi protokola za treću vakcinu , ali to nije učinila ni SZO.

Činjenica da bez masovne imunizacije i sticanja kolektivnog imuniteta koji bi korona virus učinio sezonskim gripom, ponovljena je bezbroj puta , a sa druge strane i dalje kao država nismo dostigli procenat vakcinisanih koji bi nam to omogućio.

Ovih dana imamo priliku da se i sami uverimo koliko nam je zapravo druženje i okupljanje nedostajalo, a da li će se ponovo situacija promeniti ostaje da se vidi samo za par meseci.

U Valjevu nakon nekoliko dana bez ijednog registrovanog slučaja korona virusa, ponovo imamo 2 novozaražena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.