S jedne strane svadbe i proslave, a sa druge redovi i distanca

Dok se čeka zeleno svetlo za proslave matura, neke škole odustaju od organizovanja , a maturanti na nivou odeljenja oragnizuju samostalno druženja.

screenshot/fesjsbuk

Nove odluke Kriznog štaba vezane za protivepidemiološke mere nema, ali ono što je izvesno jeste da je broj obolelih dramatično smanjen pa je tako u protekla 24h u Valjevu zabeležen samo jedan novi slučaj obolevanja.

Jun mesec već tradicionalno je mesec za proslave matura ne samo one redovne već i kada su godišnjice u pitanju.Prošle godine neke škole u Valjevu uspele su da u kratkom vremenskom roku organizuju proslave matura dok su one koje su proslave zakazale za kasnije datume na kraju od iste morale da odustanu.

U valjevskim školama ističu da niko ne želi da snosi odgovornost za eventualno širenje virusa i mogući ponovni porast broja zaraženih pa bez odluke Kriznog štaba neće biti proslava. Matura se ipak dešava jednom u životu i svakako da je to dan za pamćenje pa i sama proslava jeste nešto samo po sebi posebno. I proslava i opraštanje u neku ruku.

Valjevski maturanti ipak su organizovali proslavu na Gradskom trgu  i sve je bar te večeri ličilo na nekadašnja dobra stara vremena. Mladost, energija , snovi i nadanja sve je bilo pretočeno u dobar provod. Incidenata nije bilo , a na Trgu su bili vidljivi pripadnici obezbedjenja, maturante su obilazili za svaki slučaj i komunalna i redovna policija.

Na društvenim mrežama mogu se videti fotografije, ali i konkretno u valjevskim restoranima vidljivo j da se  manje proslave uveliko već  održavaju . Rodjendani, krštenja, svadbe pa i proslave mature na nivou odeljenja, naročito godišnjice matura.

Ista je situacija i širom Srbije tako da u ovom trenutku imamo redove ispred banaka i republičkih institucija. Bioskop u Valjevu proradio je uz ograničen broj ulaznica, a sa druge strane imamo proslave i okupljanja. Gradjani tako s pravom pitaju šta ovde nije u redu?

S jedne strane redovi, maske i distanca , a sa druge okupljanja pa razloga za zbunjenost ima na pretek.

Ako ćemo zvanično, veselja sa muzikom nisu dozvoljena niti spajanje stolova , a konačna odluka o potpunoj normalizaciji života može se očekivati tek oko 14. juna za kada je Krzni štab najavio nove odluke i dalje relaksiranje mera.

3 comments on “S jedne strane svadbe i proslave, a sa druge redovi i distanca

  1. sin anarhije

    Nije 14 – ti vec 21 jun koji je vec odredjen za dan pobede nad koronom , pa ce se verovatno u narednim godinama slaviti kao jos jedna velicanstvena pobeda radikalske posasti ….

    Reply
  2. Vlada

    Sa jedne strane žurka maturanata na Gradskom trgu, a sa druge strane komunalna policija iste večeri “zavodi” red u Tešnjaru, jedne objekte zatvara, a druge pušta da radi. Gornji deo u Tešnjaru sve zatvoreno i ugašena muzika, a na početku pojedinci rade normalno, sede jedni na drugima. To je već diskriminacija, pa i za tužbu protiv komunalne policije.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.